Baba

Az igazi “szaranya” nem érez bűntudatot

Nem vagy szaranya, ha a totyogódnak már annyira tele van a pelenkája, hogy egy méterrel maga után húzza a fenekét tőle. Még akkor sem vagy szaranya, ha épp arról ordítasz a gyerekeidnek, hogy ordítani milyen csúnya dolog.

Akkor sem vagy szaranya, ha teljesen elvesztél a mosogató-mosógép-rendetlenség Bermuda-háromszögében, és nem is látod a kiutat onnan belátható időn belül. Nem vagy szaranya, ha heti kétszer főtt kajának a halrudacskákat tudod csak prezentálni a gyerekeid elé az asztalra. Mikrós sült krumplival. Még akkor sem vagy szaranya, ha elfelejtettél tízórait csomagolni a gyerekednek, és ráadásul nem csináltattad meg vele tegnap este a leckéjét.

Biztos, hogy nem vagy szaranya, ha bűntudatod van

Nem vagy szaranya, amikor a totyogód orrát a saját pólójába törlöd bele, mert nem találsz egy árva tiszta zsebkendőt sem karnyújtásnyira. És akkor sem vagy szaranya, ha nem dugtad ágyba a gyereket este 9 előtt tegnap, és mára emiatt kóvályog, nem találja a helyét, és úgy viselkedik, mint aki túl sok váliumot vett be. De boldogan kóvályog, úgyhogy biztos, hogy emiatt nem vagy szaranya.

Egyetlen dolog érezteti veled azt, hogy szaranya vagy: az össznépi anyai bűntudat. Ami csak a jó anyukákban ébred fel. Az igazi szaranya nem érez bűntudatot, ő meg van róla győződve, hogy mindent tökéletesen csinál a gyerekeivel. Úgyhogy tekints hálával a saját bűntudatodra, bocsáss meg magadnak, mert csodás anya vagy, aki lehet, hogy mindennap hibázik valamit, de a lényeg az, hogy szereted a gyerekeidet a lelked minden szegletével. Nem vagy szaranya, szeresd úgy magad, ahogy a gyerekeid szeretnek téged.

Olvass többet az anyai bűntudatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top