Baba

Kis híján a Balatonba fulladt a kisfiú és édesapja

Az erős szélben sodródott el a négyéves kisfiú matraca az egyik balatoni strandon. Édesapja a vízbe esett gyerek után úszott. Az erős hullámzásban kis híján mindketten az életüket vesztették.

A négyéves kisfiú kedd este, már a másodfokú viharjelzés idején sodródott el a balatongyöröki strandról felfújható gumifoteljével. Amikor a keszthelyi vízirendőrök észrevették a bajba jutott gyereket, már 450 méterre elsodródott a parttól. Mire a rendőrök a gyerek közelébe értek, a fiú a Balatonba esett és elmerült. A kisgyerek szerencsére a felszínre tudott emelkedni, de aztán újra merülni kezdett. A vízirendőrök épségben a hajóra emelték a kisfiút, majd viharkabátot adtak rá és elindultak vele a part felé, amikor egy férfit is észrevettek a háborgó tóban. Kiderült, a kisfiú apja a gyerek után úszott, de már nem volt ereje visszaevickélni a partra. Az apát is a rendőrök mentették ki a Balatonból.

Apát és fiát épségben a partra szállították. A gyermeknek az ijedtségen kívül nem esett baja, de az eset tragédiával is végződhetett volna. A rendőrök éppen ezért mindenkit kérnek, figyelje a viharjelzéseket a Balatonon.

A balatongyöröki strandnál sodródott el a kisfiú

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top