Baba

Botrány: egy hétre egy dobozban felejtették a halott babát a kórházi dolgozók

Döbbenetes és botrányos eset történt egy angliai kórházban.

A kenti Medway Maritime Hospitalban szült az az édesanya, akinek nemcsak azzal kellett megbirkóznia, hogy elveszítette a babáját, de azzal is, hogy a gyereket egy hétre egy dobozban felejtették a kórház egyik folyosóján, és már oszlásnak indult, amikor felfedezték.

A halva született kislányt boncolásra vitték volna, de útközben valahogy letették a testét tartalmazó dobozt, aztán szépen el is feledkeztek róla. Mivel nem hűtött dobozról van szó, a teste hamarosan oszlásnak indult, mégis csak akkor indultak a keresésére, amikor hat nappal később az illetékes hatóság érdeklődött a boncolás eredményéről.

A magát megnevezni nem kívánó anya csak nemrégiben nyilatkozott az esetről, ami még 2014-ben történt. És bár a kórház vezetősége bocsánatot kért, és új rendszabályok bevezetését ígérte, az anya azt mondta, élete végégig kísérteni fogja, hogy így bántak a gyermeke testével.

A nevezett kórházé egyébként az a kétes dicsőség, hogy az ország legrosszabbjaként tartják számon, ahol nagyon komoly problémákat tártak fel az utóbbi években. Nem a halott kislány volt például az egyetlen, akit csak úgy “elhagytak”, és rendszeres volt a tetemek összekeverése is, bár a kórház szerint már sok erőfeszítést tettek az ilyen esetek megszüntetése érdekében.

Egy hétre egy dobozban felejtették a halott babát a kórházi dolgozók

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top