Baba

10 meglepő dolog az anyaságban

Sokan egyetértenek valószínűleg azzal, hogy az anyaság az egyik legnagyobb kihívás az életben. Nagy rajongói vagyunk a babáknak, de azért kicsit sokkoló, amikor először toppan az életünkbe egy kis ember, akinek az élete rajtunk múlik.

Ellenállhatatlanul cukik, a gügyögésük pedig szebb zene egy nő fülének még Ryan Gosling elképzelt szerelmes szavainál is. Közben pedig nehéz munka, éjszakázással, ki nem fizetett túlórákkal, tele pelenkákkal, összefirkált falakkal és kanapéba masszírozott túrórudikkal. Ha megkérdezel egy anyát, akkor valószínűleg azt válaszolja, hogy bármennyire is igyekezett terhesség alatt, mégis testileg-lelkileg felkészületlenül érte az anyaság. A legnagyobb és legnehezebb kaland, amire például ez a 10 dolog jellemző.

A végső érv

A gyerekekkel képtelenség logikus érveléssel vitázni, mert nagyjából az esetek 100 százalékában azzal zárják le a vitákat, hogy “azért, mert szeretsz.”

Rejtsd el a lekvárt/nutellát

Valami szupererő hatalmában vannak, amivel 10 másodperc alatt képesek eltüntetni egy üveg lekvárt/nutellát, ha megkaparintják egy kanál társaságában. Mint Micimackó Nyuszinál a mézzel: “Kenyér nem kell.”

Mit vegyél fel

Azt hitted, amíg gyereked nem született, hogy képtelenség egy nap alatt az összes ruhádat elhasználni, de azóta már tudod, hogy elég hozzá egy óra is, ha épp beteg a gyermek.

Készülj az őrületre

Nemcsak a dackorszak veszélyes, minden életkornak megvan a maga őrülete, amit túl kell élned ép ésszel.

10 meglepő dolog az anyaságban

Vigyázz az ékszereidre

Simán lehet, hogy a vécében/mosogatóban/random fekete lyukban végzik, ha egy totyogó megszerzi őket.

Ha még egyszer azt mondják, hogy “anya”…

A gyerekek képesek 30 másodperc alatt egymilliószor mondani, hogy “anya”, ha nagyon akarnak valamit.

Felejtsd el a divatot

Egy nap arra ébredsz, hogy teljesen rendben van számodra, ha a gyereked úgy néz ki, mintha leöntötték volna egy csillámba mártogatott cukorhalommal. Még az sem érdekel majd, hogy mások milyen elítélő pillantásokat vetnek rátok oviba menet, csak örülsz annak, hogy végre hajlandó volt felöltözni BÁRMIBE.

10 meglepő dolog az anyaságban

Anya szól belőled

Amikor először mondod azt a gyerekednek, hogy “azért, mert én azt mondtam”, rájössz, mennyire hasonlítasz az anyukádhoz.

A zsarolás elkerülhetetlen

Az anyák 98 százaléka eljut arra a pontra, amikor édességgel, egyéb javakkal megpróbálja lekenyerezni a gyermekét.

A feltétel nélküli szeretet

Nem is tudtad addig, míg a gyerekeid meg nem születtek, hogy ennyire tudsz szeretni. Amikor először tartod a kezedben a babádat, már tudod, hogy minden nehézség megéri érte.

Olvass többet a gyerekekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top