Baba

Tűzoltóatón érkezett a finn Mikulás a budapesti gyerekkórházba

Az igazi finn Mikulás, Joulupukki rendhagyó módon nem szánnal, hanem tűzoltóautóval érkezett tegnap a Tűzoltó utcai II. számú Gyermekklinika kis betegeihez.

Joulupukki, a tűzoltó emelőkosarában utazva érkezett a kórházba, hogy személyesen adja át ajándékait a gyerekeknek. A Mikulást két manó is elkísérte, hogy az ajándékok szétosztásában segédkezzenek.

“A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán sok boldog arc és csillogó szempár fogadta a Mikulást. Nagyon örültünk, hogy sikerült a beteg gyermekek számára egy különösen emlékezetes napot szervezni, és reméljük, hogy az ilyen pozitív élménnyel is kicsit tudtunk segíteni a mindennapi harcaikban” – nyilatkozta Tóth Eszter Anna, a Joulupukkit vendégül látó Avalon Park marketing- és kommunikációs igazgatója.

Joulupukki és segítői bearanyozták a beteg gyerekek napját
Joulupukki és segítői bearanyozták a beteg gyerekek napját

A mikulásnapi műsort követően a Mikulás az összes kórtermet végigjárta, hogy azoknak a gyerekeknek is személyesen adja át az ajándékát, akik betegségük révén nem tudtak részt venni a klinika aulájában szervezett ünnepségen.

“Ma már a gyógyítás nemcsak abból áll, hogy gyógyszereket adunk, hanem abból is áll, hogy megpróbálunk örömet szerezni” – nyilatkozta dr. Kovács Gábor, a Tűzoltó utcai II. számú Gyermekklinika orvosa. – Egy-egy ilyen program egy terápiával ér fel a beteg gyermekek számára.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top