Szóval a gazdaságosság jegyében mindenképp tartsuk meg a mézeskalácsot, ha ledaráljuk és zárt dobozba tesszük, néhány hétig biztosan nem lesz baja, és ha máshoz nem is, egy klasszikus kókuszgolyóhoz is megfelel.
A sütinyalóka nem oly régóta látható-kapható nálunk, ezt a fajtát konkrétan nem annyira nehéz elkészíteni, és ezért jól bevonhatók a gyerekek is, lássák csak, tanulják, hogy készül a finom sütike (nyalóka). Vaj, krémsajt, porcukor, étcsoki és szórócukor fog kelleni hozzá a mézeskalácson felül.
A lényeg, hogy az alapanyagokat jól dolgozzuk össze, pihentessük hűtőben, majd utána gyúrjunk golyókat, mártsuk olvadt csokiba és tetszőlegesen dekoráljuk. Részleteket Nyamm oldalán találtok (és egyéb, csodás recepteket is).
Jó sütizést!
Fotó: www.nyammm.hu