Baba

Ha nem alszik a babád, ez az öt dolog jusson eszedbe

Szülés előtt szinte mindenkitől meghallgatod, hogy nem fogsz aludni normálisan, de arra senki sem tud felkészíteni, mennyire kimerítő valójában az első időszak a babával. Ezért álljon itt öt olyan dolog, amit mondhatsz magadnak, amikor hajnali négykor alig bírod nyitva tartani a szemed.

1. Ne stresszeld magad

Könnyű mondani, nehéz megcsinálni, hogy amikor úgy érzed, a határaidat feszegeted a kialvatlansággal, akkor ne idegeskedj. Ám az a helyzet, hogy a szülők stressze csak rosszabbá teszi a helyzetet, mert a babák rendkívül érzékenyen reagálnak a szüleik hangulatára.

2. Nem vagy egyedül

Nem te vagy az első és egyetlen anya, aki átmegy ezen, és biztos, hogy nem te vagy az utolsó sem. Vigasztaljon az a tudat, hogy a kávé a barátod és a körülötted élő összes anya ugyanígy nyolcrészletben alszik két órát éjjelente. Keresd a társaságukat, támogassátok egymást és ne ítélj el senkit, ha zombiként tántorog egy babakocsi mögött.

Ha nem alszik a baba, erre az öt dologra emlékeztesd magad

3. Elmúlik

Biztasd magad azzal, hogy ez az állapot nem tart örökké és nem is olyan sok idő múlva újra átaludhatod az éjszakákat. Most úgy érezheted, hogy SOHA nem alhatod ki magad, de alig 10 év és teljesen biztosan aludni fog az a gyermek. Jó, talán előbb, jó eséllyel már hat hónap múlva nyugodtabbak lesznek az éjszakáid.

4. Éljen az internet

Amikor hajnali kettőkor ringatózva próbálod elaltatni a babát, akkor nagyon boldog leszel az internettől, közösségi médiától és a sorozatoktól. Szegény anyáink vajon mit csináltak ezeken az éjszakákon?

Ha nem alszik a baba, erre az öt dologra emlékeztesd magad

5. Kövesd az ösztöneidet

Te tudod a legjobban, mi a jó neked és a babádnak. Ha úgy érzed, már mindketten kikészültök a kialvatlanságtól és lefelé tartó spirálban vagytok, akkor ne félj segítséget kérni. Azt tedd, amit jónak érzel, ez a legfontosabb tanács, amit meg kell fogadnod anyaként.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top