Baba

Az anyaság hizlal egy új kutatás szerint

A Michigan Egyetemen végezték azt a kutatást, amitől mind szomorúak lettünk, és valami meghalt a lelkünkben: kiderült, hogy az anyaság hizlal.

Azt állítják, hogy sokkal több idő kell egy anyának, hogy leadja a terhessége alatt felszedett kilókat, mint amennyit várnánk. Legalább egy évre van szükségünk, hogy a szervezet esetleg elhagyja a felhalmozódott kilókat, de az általános tapasztalat az, hogy ennél több időbe szokott kerülni.

A kutatásban 32.000 nőt vizsgáltak, akik már szültek gyereket, és azt találták, hogy összehasonlítva gyermektelen nők hízásával, nincs nagy különbség egy-két évvel a terhesség utáni hízásban. A kutatás vezetője, Olga Yakusheva azonban rávilágított, hogy az anyák hajlamosabbá váltak a hízásra, és könnyebben magukra szedték a pluszkilókat, mint gyermektelen társaik. Azt találták, hogy egy átlagos nő, akinek még nincs gyereke, 0,9 kilót hízik egy év alatt, ezzel szemben aki már szült, az átlagosan 1,3 kilót.

Az anyaság hizlal egy új kutatás szerint

Yakusheva szerint azért híznak gyorsabban az anyák, és adják le nehezebben a felesleget, mert anyák. Vagyis azért, mert a saját szükségleteik elé kell helyezniük a gyerekeiket, így nem marad elég idejük a mozgásra és öngondoskodásra.

Arra is figyelmeztet, hogy ne akarjunk mindenáron a terhesség előtti súlyunkra visszatérni, hiszen a korunk és az anyagcsere-folyamatok változásai is hatással vannak a súlyunkra. Inkább fogadjuk el, hogy ahogy idősödünk, úgy természetes, hogy évente 1-2 kiló rakódik ránk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top