Baba

Élete legnehezebb döntését hozta az anya, miután megtudta, hogy születendő babája halálos beteg

Az ausztrál kismamával és férjével a várandósság 20. hetében közölték az orvosok a rossz hírt. Felajánlották az abortusz lehetőségét, de nemet mondtak.

Keri Young és férje, Royce egy percig sem gondolkodott, miután az orvosuk közölte velük, hogy várva-várt gyermekük, Eva anenkefáliával, vagyis agy nélkül fejlődik. Szinte azonnal meghozták a nehéz döntést: kerüljön bármibe is, végigcsinálják a terhességet. Mindezt azért, hogy felajánlhassák lányuk szerveit, de ami még ennél is fontosabb, hogy találkozhassanak a gyermekkel, aki megváltoztatta az életüket.

Néhány nappal ezelőtt Royce megható fotót tett közzé a Facebookon feleségéről, miután néhány óra alatt 15 ezren megosztották, vírusszerűen terjedni kezdett. Az ESPN sportszerkesztője a vallomásban leírta, egy májbeteg kisfiú, bizonyos Jarrius miatt ragadott billentyűzetet. A donorra váró gyermek ugyanis eszébe juttatta, milyen hihetetlenül fontos dolgot tesz a felesége.

“Nézem a gyönyörű feleségem, ahogy a kanapén szundikál. A hatalmas pocakjára téved a szemem, a lányunkra, aki minden bizonnyal csak néhány napot él majd” – írta, majd hozzátette, mikor az orvos közölte velük a rossz hírt, úgy érezte, megállt körülöttük az idő. “Emlékszem, Keri hangosan zokogott, és miközben bennem még csak épp tudatosult a dolog, ő már azt kérdezte az orvostól, hogy ha végigcsinálja a terhességet, felajánlhatja-e a lányunk szerveit átültetésre?”

Royce hozzátette, abban a pillanatban kívülről látta saját magukat. “Olyan érzés volt, mintha egy filmet néznék. Filmet egy szuperhősről, aki épp megtalálja a szupererejét” – írta. “A közös életünk során számtalan olyan pillanatunk volt, mikor hálát adtam a sorsnak, hogy ez a csodálatos nő a feleségem lett. Ez azonban más. Valami sokkal mélyebb. Nézem Kerit, akit a kislányunk minden rúgása, csuklása arra emlékeztet, hogy el fogja veszíteni őt. Akinek a szülés után nem ad majd egy rózsaszín, babaillatú kislány erőt a gyógyuláshoz, és csodálom őt.”

Élete legnehezebb döntését hozta az anya, miután megtudta, hogy születendő babája halálos beteg

“Nézem őt, és még csak meg se kell kérdeznem. Pontosan tudom, hogy erős. Hogy bátor. Hogy hihetetlen. Egy csoda. És rádöbbenek, hogy ez a csodálatos nő a feleségem. Nem ez a szívszaggató helyzetet döbbentett rá minderre, de ez a helyzet adott erőt, hogy el akarjam mindenkinek mondani, amit érzek.”

Olvass még többet a szervadományozásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top