Tegyük a szívünkre a kezünket: mi szerettük a karfiolt gyerekkorunkban? Ugye, így már érthető a lurkónk ellenkezése? A gond csak az, hogy mi már tudjuk, milyen finom és egészséges, és nem akarjuk, hogy a csemeténk is évtizedeket várjon, hogy rájöjjön erre a nagy igazságra! Ha minden próbálkozásunk hiábavalónak bizonyult, jöhet a csel: készítsük el úgy a karfiolt, hogy a gyerek is szívesen megegye!
Gyerekbarát karfiolfalatkák
Hozzávalók:
4-6 adaghoz
- 450 g karfiol
- 1 tojás
- 2/3 csésze zsemlemorzsa
- 1 csésze reszelt cheddar vagy trappista sajt
- 1 csészer reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1/4 tk. só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Forralj enyhén sós vizet egy edényben, és dobd bele a karfiolfejeket 5 percre puhulni! Ha elég puhák, aprítsd fel őket.
- A felaprított karfiolhoz add hozzá a felvert tojást, a zsemlemorzsát, a sajtokat, a fokhagymát és a sót, majd keverd alaposan össze. Hagyd állni 15-20 percet.
- Formázz belőle apró hengereket, majd helyezd őket egy kivajazott tepsire.
- 10 percig süsd az egyik, majd még 10 percig a másik oldalát, hogy aranybarna legyen! Jó étvágyat!