Baba

Elmúlt 2 éves a kisfiú, akinek az orvosok születésekor néhány percet jósoltak

Jaxon kezelőorvosa a mai napig nem tudja, mi okozhatta a kisfiú ritka fejlődési rendellenességét, ami miatt az agyának csupán 20 százaléka fejlődött ki.

Amikor Jaxon Buell a világra jött, az orvosok legfeljebb néhány órát jósoltak neki, épp ezért – még a szülés előtt – felkészítették a kisfiú szüleit a legrosszabbra. Jaxon azonban rácáfolt a borús jóslatokra és immár 2,5 éve kitartóan küzd. Édesapja, Brandon a Daily Mailnek elmondta, mióta Jaxon megszületett, az életük olyan, mintha egy hullámvasúton ülnének.

“Vannak jobb és rosszabb napjaink. A rosszabbak nagyon rosszak. Olyankor a szívünk szakad meg Jaxonért, és csak az önt belénk némi reményt, hogy látjuk azt, ahogy reagál ránk.” Brandon a lapnak elmondta azt is, hogy fiuk születése óta számtalan ilyen nehéz napjuk volt, de nem adják fel, hiszen az élet még tartogat örömöt mindhármuknak.

Elmúlt két éves a kisfiú, akinek az orvosok születésekor néhány percet jósoltak

Az édesapa beszélt arról is, amikor a terhesség korai szakaszában az orvosuk közölte velük, hogy Jaxon agya nem fejlődik úgy, ahogy kellene, felajánlotta az abortusz lehetőségét. A házaspár vallási okokra hivatkozva elutasította az abortuszt, és úgy döntöttek, világra hozzák Jaxont, legyen bármily rövid élete is a fejlődési rendellenesség miatt.

“Az esetek többségében úgy kezeljük őt, mintha teljesen egészséges lenne. Játszunk vele, olvasunk neki, és örömmel vesszük, ha reagál ránk. Annak ellenére, hogy az orvosok nem sok jóval bíztattak bennünket Jaxon születése után, a fiunk már képes megfogni és elengedni dolgokat és azt is mondja nekünk, hogy “szeretlek.”

Elmúlt két éves a kisfiú, akinek az orvosok születésekor néhány percet jósoltak

A Buell-házaspár a kezdetektől fogva megosztotta Jaxon történetét egy kifejezetten a fiúcskának létrehozott Facebook-oldalon. Ám ahogy a történetük vírusszerűen terjedni kezdett, egyre több negatív véleménnyel, kritikával, sőt halálos fenyegetéssel is szembe kellett nézniük. “Úgy döntöttünk, nem foglalkozunk ezekkel a negatív véleményekkel, és arra fókuszálunk, ami a legfontosabb: a fiunk nevelésére.”

Olvass még többet a fejlődési rendellenességekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top