Baba

Katalin hercegné: Az anyaság nem könnyű, sokszor még segítséggel sem

Egy csütörtöki rendezvényen Katalin meglepő őszinteséggel mesélt arról, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie, miután gyermekei megszülettek.

Katalin hercegné csütörtökön nyilvános rendezvényen vett részt, melynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a mentális problémákra, illetve nehézségekre, amikkel a kisgyermeket nevelő szülőknek kell megküzdeniük. A rendezvény keretében a hercegné meglepő őszinteséggel mesélt saját tapasztalatairól: arról, hogy számára milyen változásokkal járt az anyaság.

“Az anyaság csodálatos és felemelő élmény, noha nem tagadom, voltak olyan pillanatok, amikor hatalmas kihívást jelentett. Még nekem is, pedig nekem volt állandó segítségem” – mondta, majd hozzátette, a gyermeknevelés egyik legnehezebb része, hogy nincs hozzá kézikönyv. “Nincs jó, vagy rossz, neked kell kitalálni, mi a legjobb a babádnak és a családodnak.”

Katalin hercegné:

Katalin beszélt arról is, hogy sok sorstársához hasonlóan neki is megroppant az önbizalma a szülés után. Előfordult, hogy magányosnak érezte magát. “Senki nem készíthet fel minket arra, amit az anyaság jelent. Egyetlen szempillantás alatt történik az egész: az egyik percben még személyként gondolsz magadra, a másikban pedig már elsősorban anya vagy. És ez lesz a legfontosabb.”

A hercegné szerint az anyaság különösen nagy kihívás azoknak a nőknek, akik már a terhességüket megelőző időszakban is küzdöttek mentális problémákkal. Nekik azt tanácsolja, ne szenvedjenek csendben. “Teljesen rendben van, ha úgy érzed, nem bírod egyedül. Kérj segítséget, ettől nem leszel se kevesebb, se gyengébb. Ha a terhesség alatt belázasodsz, magától értetődik, hogy felkeresed az orvosodat. Miért lenne más, a mentális egészséged?” – tette fel a kérdést.

Katalin hercegné:

Olvass még többet Katalin hercegnéről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top