Baba

Több állami támogatás jut a meddő pároknak

Több állami támogatást kapnak a lombikprogrammal próbálkozó párok.

Kibővül a lombikprogram finanszírozási rendszere, ezzel újabb segítséget kapnak azok a párok, amelyek valamilyen meddőségi problémával küzdenek, és emiatt nem lehet természetes módon gyermekük – értesült a Magyar Idők. A költségek eddiginél nagyobb hányadát fedezi a társadalombiztosítása azoknak, akik részt vesznek az államilag támogatott lombikprogramban.

Az állam jelenleg maximum öt beültetést finanszíroz. Ez százszázalékos támogatást jelent, ugyanakkor számos olyan orvosi vizsgálat és konzultáció előzi meg, amelyek komoly összegeket emésztenek fel. Kötelező elvégeztetni például különböző vérvizsgálatokat a pár mindkét tagjának. 

A kormányhatározat célja, hogy a lombikprogramhoz való hozzáférésnek ne legyen anyagi akadálya. Ezért a rendszer átalakításával olyan támogatást adnának a szükséges gyógyszeres kezeléseknél, amivel könnyíthetnek a családok terhein.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top