Baba

Egy ártatlannak tűnő puszi miatt vesztették el háromhetes kislányukat

Egyelőre az orvosok sem tudják, hogy kaphatta el az újszülött kislány az életveszélyes vírust, szülei ugyanis nem voltak fertőzöttek.

Az egész mindössze két óra alatt történt. Először Mariana légzésével lettek gondok, utána pedig sorban kezdtek leállni a szervei” – idézte a háromhetes kislány édesanyját a CNN. Az amerikai hírcsatorna néhány nappal ezelőtt készített interjút Nicole és Shane Sifrittel: a szülők akkor még reménykedtek abban, hogy csoda történik és pici lányuk felépül a vírusfertőzésből.

Csakhogy ma a lehető legrosszabb hírt közölték Facebook-oldalukon. Eszerint ma reggel, háromnegyed kilenc előtt néhány perccel kislányuk, Mariana belehalt a herpeszvírus okozta agyhártyagyulladásba. Az egyelőre az orvosok előtt is rejtély, hogy a pici lány hogyan kapta el az életveszélyes fertőzést, mivel egyik szülője sem hordozta a betegséget.

Egy ártatlannak tűnő puszi miatt vesztették el háromhetes kislányukat

A vírusos agyhártyagyulladás emberi érintkezéssel terjed. Már egy ártatlannak tűnő puszi is elég ahhoz, hogy egy újszülött kisbaba elkapja” – nyilatkozta dr. Tanya Altmann, a kaliforniai Calabasas Gyermekkórház orvosa. Hozzátette, mivel a vírusfertőzések újszülött gyermekekre különösen veszélyesek – a még fejletlen immunrendszerük miatt –, azt szokták javasolni az újdonsült szülőknek, hogy az első néhány hónapban kerüljék a nyilvános, zsúfolt helyeket. Vagy ha ezt nem tudják megoldani, legalább próbálják meg megakadályozni az ártatlannak tűnő puszikat.  

A kis Mariana július elsején jött a világra, szülei rá egy hétre házasodtak. Azt mondják, Mariana első tünetei röviddel a ceremónia után jelentkeztek: “Észrevettük, hogy a kislány nagyon bágyadt, alig tudjuk őt felébreszteni, ráadásul enni sem kért. Azonnal kórházba mentünk vele, ahol hamar kiderült, hogy herpeszvírus-fertőzése van, ami, tekintettel a gyenge immunrendszerére, agyhártyagyulladást okozott.” Az orvosok úgy vélik, mivel egyik szülő sem volt fertőzött, egy közeli hozzátartozó fertőzhette meg a babát. 

Olvass még többet a pusziról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top