Baba

Ilyen beszólásokat kapnak az anyukák, ha nyilvánosan szoptatnak

Egy fotósorozat, amiben bepillantást kapunk az anyukák életébe, akik nyilvánosan merik szoptatni a babájukat. Borzasztó beszólásokat kapnak vadidegenektől.

A Latched With Love című fotósorozatot Nicki Taylor fotós készítette egy csapat anyukával. A fotós arra kérte az anyákat, hogy írják fel, milyen megjegyzéseket kaptak idegenektől, amikor szoptatták a babájukat.

Azért készítettem ezt a fotósorozatot, mert a nyilvánosan szoptató anyákat túl sok támadás és ítélkezés éri. Egy anyának sem szabadna úgy éreznie, hogy szégyellnie kell magát csak azért, mert éhes a babája, és meg szeretné etetni. Csak szeretném azt üzenni a képekkel, hogy teljesen rendben van, ha megszoptatod a babádat, mindegy, hogy hol vagy épp.

 

A fotóst egyáltalán nem lepték meg a durva beszólások, amiket az anyukák felírtak, mert ő maga is átélte, milyen az, amikor a környezet ítélkezéssel fordult felé, mert szoptatta a gyermekét. Taylor is mindhárom gyerekét szoptatta kétéves koráig, ezért gyakran szembesült az emberek megjegyzéseivel.

Remélem, aki látja a fotósorozatot, ráébred, hogy a szoptatás csak annyiról szól, hogy egy anya megeteti a gyermekét, és abszolút semmi baj nincs vele. Normális. Természetes. És csodaszép.

“Nem tudnál a vécébe menni?”
Ilyen beszólásokat kapnak az anyukák, ha nyilvánosan szoptatnak
“Ez most komoly?!”
“Eltakarhatnád magad”
“Nem kellene már szoptatni, foga van”
“Nem túl nagy már ehhez?”
“Még mindig szoptatsz!?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top