Baba

Ötből egy anyuka ma már más nevet adna gyermekének

Hiába töltöttek hónapokat a tökéletes név kiválasztásával, sokan már az első hetekben megbánják választásukat. Mutatjuk, miért.

Még magukat a készítőket is meglepte annak az önkitöltős tesztnek az eredménye, amit a napokban hozott nyilvánosságra a Mumsnet elnevezésű kismamaportál. Kiderült ugyanis, hogy az anyák jelentős része elégedetlen gyermeke választott nevével, és ha tehetné, azonnal megváltoztatná. Ötből egész pontosan egy anyuka gondolja ezt.

És ez jelentős szám. Legalábbis ezt mondják a készítők, akik beszéltek az ennek hátterében húzódó okokról is. A többség, a részt vevő 245 anyuka 25 százaléka azért változtatna gyermeke nevén, mert az túl gyakori, de sokan vannak azok is, akik későn jöttek rá, hogy a választott név egyáltalán nem illik gyermekük személyiségéhez.

Ötből egy anyuka ma már más nevet adna gyermekének

Megint másokat az zavar, hogy a környezetük képtelen megtanulni és/vagy kimondani a gyermek nevét, és akadt olyan is, aki azért utálta meg gyermeke nevét, mert egy terrorista csoport is ezt választotta nevének. Egy anyuka pedig arról beszélt, azután döntött úgy, hogy átnevezi Elza nevű kislányát, hogy a Jégvarázs című filmet bemutatták.

A Mumsnet felméréséből kiderült, hogy leggyakrabban a Charlotte, Amelia, Anne, Daniel, Jacob, James és Thomas nevet adó szülők bánják meg döntésüket.

Olvass még többet a névválasztásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top