Baba

Megéri szoptatni, később is jó hatással lehet a gyerek étkezésére

Az egészséges táplálkozás korábban kezdődik, mint gondolnád: már a szoptatás is hatással lehet arra, hogy mennyi zöldséget fogyasztunk később.

A legtöbb gyerekkel meg kell küzdeni a válogatós időszakban, pedig úgy tűnik, ha előre lefektetjük az alapokat, később is könnyebb dolgunk lehet. A philadelphiai Monal Chemical Senses Centre legfrissebb kutatása szerint ha szoptatás közben zöldségeket eszünk, a gyerekek később is sok zöldséget fognak enni.

A tudósok ehhez 97 szoptatós nőt kértek meg, hogy szoptatás közben céklalevet, préselt zellert és egyéb zöldségleveket fogyasszanak, majd követték a gyerekek táplálkozási szokásait. A kutatásban több csoport is volt: olyanok, akik 2., a 6. és a 10. héten kezdték a zöldségfogyasztást, és olyanok is, akik egyáltalán nem fogyasztottak zöldséget.

A dolog titka állítólag az, hogy az anya által elfogyasztott zöldségektől az anyatejnek speciális íze lesz, így már szoptatás közben megszokják az ízt a gyerekek.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top