Baba

Íme, egy Instagram-oldal, ahol anyukák mutatják meg, mennyit változott a testük a szülés után

Az ultrahangfotók és a tökéletesen újszülöttfotók özönében csak ritkán látni olyan képeket, amik kendőzetlenül mutatják be, milyen a friss anyák élete. A @takebackpostpartum Instagram-oldal pont azért jött létre, hogy ezt a hiányt pótolja.

A @takebackpostpartum Instagram-oldal valódi nők, friss anyukák képeit gyűjti egybe, hogy segítségükkel a maga nyers valóságában mutassa be az anyaságot, és együtt ünnepelje a követőkkel a terhességet követően átformálódott női testet. Összegyűjtöttük az oldal négy legerősebb fotóját:

1.      @twinmamadiaries

„Már régóta meg akartam osztani veletek ezt a képet. Leginkább azért, mert mióta megszülettek a gyerekeim, számolatlanul kapom az üzeneteket, amikben arról faggattok, hogy hogyan csináltam. Hogy nyertem vissza az alakomat olyan gyorsan a szülés után. Nos, hölgyeim, íme a titok: nem nyertem vissza. Ha jól megnézitek, a hasamon még mindig meg van nyúlva a bőr, és nem is olyan, mint amilyen volt, a csípőm is szélesebb, mint a szülés előtt. Talán soha nem is leszek olyan, mint a szülés előtt, de így is jól érzem magam a bőrömben. És igyekszem mindent megtenni, hogy ez így is maradjon.”

2.      @angigreen

Jelen állapotom: beszorulva egy alvó baba alá.

3.      @jessbovey

"I still don’t think I have really come to terms with my new body, while it’s easy to adopt the attitude ‘out of sight, out of mind’ – they are definitely not out of mind. It’s selfish I know, others are having issues falling pregnant and I’m moaning about my stretch marks, marks which without, I wouldn’t have my kids. I am truly grateful for my children. My stretch marks are bad. They look like I’ve been attacked by a wild animal (maybe that’d be a better story to roll with). They’re deep and almost look like burns. I know they will fade over time but I think with the extent of them, it’s likely they’ll always be quite prominent. The tattoo is ruined, but I am not bothered as I hated it anyway. I heard a quote the other day, “For every woman who hates her stretch marks there is a woman wishing she had them”. It really got me thinking. Thinking about the new body I have. I am thankful everyday, don’t get me wrong. The stretch marks a part of me now, a part I am yet to fully accept. Whilst I am almost back to my pre-pregnancy weight, my body is most certainly not the same but I am OK with that. Am I really? Yes and no. I wish I didn’t have my stretch marks but they also tell a story and I now have two beautiful children to show for it. It’s funny because I weigh the same but I am different size and body shape now, my boobs went from a C to a DD and I am not even breastfeeding anymore. I don’t fit any of my old clothes and I can’t stand anything that is tight fitting, although I never did, to be honest. 3 months on from baby #2 and I don’t think I can say I ‘love’ my body but I am coming to terms with the fact that this is my body now. Not everybody gets stretch marks, yay you. I did, and it’s really not the end of the world. It’s my body, there is fuck all I can do to change it so I just have to deal with it and learn to accept it. So here I am, baring it all to you. If anybody else is in the same boat you’ll now you are not alone. It’s tough, I won’t lie. I feel sad when I see people bounce back from their pregnancies. I don’t wish for a perfect body, I just wish I could be comfortable and confident in myself. It will come with time I am sure." @jessbovey

@takebackpostpartum által megosztott bejegyzés,

Ha őszinte akarok lenni, még most sem igazán vagyok kibékülve az új testemmel. Önzőség tudom, hogy miközben másnak teherbe esni sem sikerül, én a terhességi csíkjaim miatt nyígok, amik nem lennének, ha nem lennének a gyermekeim.

A csíkjaim ettől függetlenül rosszak: olyanok, mintha megtámadott volna egy vadállat, vagy mintha durva égési sebek lennének. Tudom, hogy egy idő után elhalványodnak majd, nekem mégis nagyon is állandónak tűnnek.

Aztán a minap belefutottam egy idézetbe, ami arról szól, hogy minden olyan nőre, aki utálja a csíkjait, jut egy, aki mindent megtenne értük. Nos, ez elgondolkoztatott. Az új testemen. Rájöttem, hogy nagyon is hálás vagyok érte, így a csíkokért is, amik most már az életem részei.

4.      @mamaclog

Rossz világítás. Torz köldök. Zsírpárnák. Császárseb. Széles combok. És mégis boldog vagyok, hiszen ez mind kellett ahhoz, hogy a kisfiam megszülethessen. Nem vagyok hajlandó szégyellni magam a testem miatt. Annyira egyszerű lenne előszedni egy fotót, amin jó a világítás, jó a smink és a beállítás is, de az nem a való élet lenne. Te se törj le, ha az új tested nem olyan, mint a tökéletes nőknek az Instagramon. Én aktív életet élek, egészségesen táplálkozom, és ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a szülés utáni testem sokat már nem fog változni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top