Baba

Elhagyott kisbabát találtak a szemétben

A csöppség „bűne” minden bizonnyal annyi volt, hogy lánynak született.

Műanyag zsákba csomagolva egy utcai szemétgyűjtőbe dobtak egy kisbabát az indiai Madhja Prades államban. A csecsemő sírását meghallotta egy járókelő, Dheeraj Rathore, aki segítségül hívta két barátját. A kislányt borzalmas állapotban szabadították ki a nejlonzsákból, testét addigra már megrohamozták a hangyák. 

A férfi és barátai megtisztogatták a babát, takaróba csavarták, majd bevitték a legközelebbi kórházba.

Daily Mail

A csöppség súlyosan alultáplált, alig másfél kiló. Testén számos sérülés található, valószínűleg bántalmazhatták. Kritikus állapotban van, a kórházban mindent megtesznek érte. A rendőrség keresi a szülőket.

A babától minden bizonnyal azért akartak megszabadulni, mert lánynak született. Indiában hagyományosan a fiúgyerekeket tartják értékesnek, a lányok ugyanis kiházasodnak a családból, költséges a felnevelésük és a hozományuk biztosítása, vagyis csak „viszik a pénzt”. A fiúkra ehhez képest a családi vagyon és vállalkozás potenciális örököseiként tekintenek, akikre a szüleik életük végéig számíthatnak majd.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top