Baba

Teljesen normális, ha ilyen irracionális gondolataid vannak terhesen

Amikor terhes vagy, akkor teljesen normális, hogy irracionálisan gondolkodsz, elárasztanak az érzelmek és a hormonok. Például ilyen, valóságtól elrugaszkodott gondolataid támadhatnak egy átlagos kedd délután.

1. „Vagy egy macska, vagy egy ufó van odabenn”
Rémálmaid lehetnek éjjelente, amikben általában az kísért, hogy nem egészséges a babád, vagy hogy nem is baba van a hasadban, és verejtékben úszva ébredsz fel, mikor odáig ér el az álmod, hogy életet adsz egy macskának.

2. „Csak akkor eszem csirkét, ha megkenhetem Nutellával”
A kívánósság valós dolog, nem terheshiszti. Egészen furcsa kombinációkat vagy képes kipróbálni azért, mert úgy érzed, ha most azonnal nem eheted meg a nutellás sült csirkét, akkor vége lesz a világnak.

3. „Örökké terhes leszek”
Nyilván tudod, hogy ember még nem maradt terhesen, mégis meg vagy győződve róla – főleg a harmadik trimeszter vége felé –, hogy ennek a büdös életben nem lesz vége.

4. „Mindent ki kell mosnom, még azt a ruhát is, amit az unokatesómtól kaptunk, és csak 10 évesen lesz jó a babámra”
Csak annyit mondunk: fészekrakó ösztön.

Részlet a Modern család című sorozatból

5. „Ne gyertek a közelembe, nem bírom a szagotokat”
A terhességi hormonok hatására kiélesedik a szaglásod, olyan leszel, mint egy vadászkutya, azzal a különbséggel, hogy a kutyáknak nincs hányingerük bizonyos fajta parfümtől vagy az izzadságszagtól.

6. „Ez a lakás nem biztonságos”
Az egész lakás hirtelen  egy nagy babacsapdának tűnik, mindenhol halálos veszélyt látsz, ahová csak nézel. Legszívesebben becsomagolnál minden bútort buborékfóliába, nehogy baja essen majd a babádnak.

7. „Bárcsak ne zavarna, ha bepisilnék”
Már háromszor felébredtél arra, hogy pisilni kell, mert a hólyagod nem bír 2 milliliternél több vizeletet tartani, úgyhogy komolyan fontolóra veszed, hogy inkább megszokod a pisis nadrágot, csak ne kelljen még egyszer kikászálódni az ágyból.

8. „Tönkrement a testem”
Híztál már tíz kilót a nyolc hónap alatt, a hasad nagyobb, mint az emberileg lehetséges lenne, a melleid három számot nőttek. Nem érted, hogy a tested hogy volt képes ilyen hatalmas változásra, és azt sem tudod elképzelni, hogy ezek után visszatérjen a normál formájához.

9. „Szörnyű anya leszek”
Minden anya aggódik ezen, minél közelebb van a szülés időpontja, annál erősebb az aggodalom. De nyugalom, semmi pánik, jól fogod csinálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top