Baba

Az anya nem hagyta annyiban, hogy az Instagram törölte sérült fia fotóját

Charlie Beswick ikerfiairól osztott meg képeket az Instagramon már egy ideje, amikor egyszer csak meglepődve látta, hogy az egyik képet a fiáról eltávolította az oldal.

A fiú Goldenhar-szindrómával született, ami miatt a szeme, orra és füle rendellenesen fejlődött. Az ő képét távolította el az Instagram kétszer is egy hónap alatt.

Az első reakcióm az volt, hogy sokkot kaptam, és össze voltam zavarodva, azt hittem, valami hiba történt az oldalon. Majd rájöttem, hogy direkt törölték, immár másodszorra, és iszonyatosan dühös lettem. Az elsőt augusztusban törölték, a másodikat szeptemberben, ám ekkor már nyilvánosság elé vittem a dolgot.

Az Instagram üzenetében az állt, hogy a kisfiú képe összeegyeztethetetlen a közösségi irányelvekkel, ezért az anyuka rögtön írt az oldalnak, hogy magyarázzák meg, ez pontosan mit jelent. Választ sosem kapott.

Ha megnézed az Instagram-oldalamat, száz meg száz fotót posztoltam már Harryről és Oliverről, az ikreimről. Azt a kettőt kifogásolták csak, ahol nincs benn Harry szemében a protézise. Azon is ki vagyok akadva, hogy van olyan ember, aki jelentette a képeimet az Instagramnak, de amiatt sokkal dühösebb vagyok, hogy ez az oldal ilyen diszkriminációhoz asszisztál.

Az anya a második kép eltávolítása után kiírta a Twitterre mi történt velük, amire rengeteg reakció érkezett: majdnem 123.000-en retweetelték, 75.000-en lájkolták, amire már az Instagram is kénytelen volt megmozdulni.

Mindenki, aki olvasta a posztomat, kiborult tőle, annyian támadták le az Instagramot miatta, hogy végül visszaállították 5 órán belül a második képet és pár nappal később az augusztusi fotót is. Elképesztő volt megtapasztalni a közösség segítő erejét, sosem hittem volna, hogy ennyien mellénk állnak ebben az ügyben és rákényszerítik az Instagramot, hogy helyreállítsa a diszkriminatív törléseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top