Baba

A legkisebb harcosok a legerősebbek – koraszülött babák előtte és utána

Kirby Corbey négyéves fiának a mai napig van egy sebhelye a karján, ami örökre emlékeztetni fogja, milyen nehezen indult az élete koraszülöttként.

Az anya 32 hetes terhesen hozta világra Emmettet, alig 1800 grammal. A méhrepedés miatti koraszülés során a baba jobb karja beszorult a méhen keletkezett lyukba, emiatt a karja nem kapott vért 5 órán keresztül, és ezzel mentette meg az anyját attól, hogy elvérezzen. Innen van a sebhely.

Emmett tiszta fekete és kék volt, amikor Corbey először látta, a jobb karja pedig kétszeresére dagadt. Úgy indult neki az életnek, hogy a sérült kezét mozgatni sem tudta, ám mára már a kezeléseknek köszönhetően jobbkezessé vált. A születése utáni első 5 napban még kérdéses volt, túléli-e a baba, majd 69 intenzíven eltöltött nap után hazamehetett. Az első szülinapja előtt többször kórházba került rohamok, vírusfertőzések miatt, ám mostanra az anya elmondása szerint vidám, egészséges és okos gyermek lett belőle.

Mivel a november a koraszülöttek hónapja, ezért kérte meg Emmett története után a Huffington Post az olvasóit, hogy küldjenek a koraszülött gyerekekről előtte-utána fotókat. Gyönyörűek, erősek és mindegyikük egy önálló kis csoda.

 

Emmett a 32. héten született

Luca a 28. héten született 1300 grammal

Eddie a 32. héten született

Quinn a 31. héten született 1800 grammal

Aliyah a 31. héten született 2200 grammal

Emmett a 30. héten született 1500 grammal

Norah a 35. héten született

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top