Baba

Egy nappal a védőoltás beadása után meghalt egy csecsemő Kékkőn

A védőoltás után egy nappal halt meg egy öt hónapos csecsemő Szlovákiában. A kislány váratlanul belázasodott, majd rosszul lett, és pár óra múlva meghalt. A rejtélyes halál okát még vizsgálja a hatóság.

A szlovákiai Kékkőn halt meg egy öt hónapos kislány, miután beadták a gyereknek a védőoltást. Egyelőre nem tudni, hogy a csecsemő halála összefügg-e az oltással.

A szakemberek ugyanis nem zárják ki a hirtelen bölcsőhalált sem; ez csecsemőkorban, egyéves kor alatt bekövetkező, minden előzmény nélküli, váratlan halált jelent, amelynek során sem a korbonctani vizsgálat, sem a kórelőzményi felvétel nem tud kiváltó okot igazolni. Az ilyen tragédiák általában az őszi, téli időszakban, az éjszakai órákban fordulnak elő, a fiú csecsemőknél valamivel gyakrabban.

A hatóságok törvényszéki boncolást rendeltek el a kékkői csecsemő esetében, a gyermek apját már kihallgatta a rendőrség, az anyát azért nem, mert a tragédia után összeomlott, orvosi kezelésre szorult. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top