Baba

A modell őszintén beszélt a szülés utáni inkontinenciájáról

Rengeteg nőt érint, de nem beszélünk róla, mert úgy érezzük, ez legalább annyira ciki, mint az aranyér. Pedig nincs rajta semmi szégyellnivaló, teljesen természetes dolog az inkontinencia szülés után.

Terhesség alatt a méhünk nyomja a húgyhólyagunkat elég erősen, a szülés pedig gyengíti az izmokat odalenn, ettől aztán kialakulhat az a helyzet, hogy szülés után egy ideig még meg kell küzdenünk az inkontinenciával is. Ez van, néha nem sikerül visszatartani a vizeletet. Néha akkor történik meg, amikor köhögsz, máskor meg elég hozzá, hogy hirtelen fel kell állnod vagy futni kell. És van, amikor nem kell hozzá semmi, csak becsurog.

Rebecca Judd ausztrál modell négy gyerek anyukája, és szerencsére egyáltalán nem hallgatja el, hogy ez vele is megtörténik. Kilenc hónapja születtek meg az ikrei, és nemrég úgy döntött, nyilvánosan is beszél a kis inkontinencia problémájáról, amitől nagyot nőtt a szemünkben. Egy interjú során mesélte el, hogy amikor a második gyermeke született, kínjában már felvett egy pelenkát ő maga is, amikor nem volt épp vécéközelben.

Épp betettem a gyerekeket a kocsiba, beültem, és abban a pillanatban éreztem, hogy ezt most itt nem tudom visszatartani, valamit tennem kell. Szerencsére mindig tartok a kesztyűtartóban tartalék pelenkát, úgyhogy kikaptam egyet, betettem a bugyimba és megtettem, amit meg kellett tennem. Mivel a terhesnadrágom volt rajtam, ami úgy nyúlik, hogy egy másik ember is beleférne, ezért könnyen meg tudtam oldani. Egész úton hazafelé így egy pelenkán ültem a kocsiban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top