Ezt kapod karácsonyra, ha újszülött babád van

K.G. | 2017. December 25.
A karácsony újszülöttel egy kicsit más, mint egyedül vagy akár nagyobb gyerekekkel. Az újszülött ugyanis magasról tojik rá – szó szerint –, hogy épp ünnep van.

Fogjuk fel úgy, hogy elhalmoz az újszülött babád egy csomó ajándékkal, még akkor is, ha az ajándékok között a kakis pelusok és lehányt pólók elég gyakran felbukkannak.

Mit kapsz anyaként egy újszülött babától karácsonyra?

1. A kiságy matracát átitatva pisivel

Nagyjából tizennégyszer cseréltél rajta aznap már pelenkát, de sikerült mégis úgy és annyit pisilnie, hogy az egész matracot moshatod ki. Hogy a túróba tud egy szivárgásmentes, szorosan záródó pelenkából kipisilni, az rejtély.

2. Szivárgó melleket

A baba megnyikkan, a melleid pedig máris készenlétben állnak és engedni kezdik az anyatejet. Rendszerint a legrosszabb pillanatban.

3. Hideg ételeket

Megmelegíted becsülettel az ebédedet, de pont akkor, amikor a szádhoz emelnéd az első falatot, felsír a babád. Mire visszajutsz az ételhez, már réges-régen kihűlt.

4. Hajnali négy órás riasztást

Jó reggelt, igaz, hogy még a legmélyebb sötét honol odakinn, de a babád már olyan tágra nyílt szemekkel pillázik rád hajnali négykor, mintha verőfényes reggel lenne.

5. Öt perc csendet

Az a csodálatos öt perc, ami bearanyozza a napodat.

6. Fel nem vett telefonokat

Semmi gond, majd visszahívod őket… az elkövetkező 5 évben valamikor.

7. Rengeteg szennyest

Az újszülöttnek ugyan pici teste van, de annál több ruhát tud összekoszolni. A legjobb barátoddá a mosógéped válik.

8. Családi tapogatást

Amikor az összes rég látott rokon meg akarja tapogatni a babát, benned pedig elkezd sikítozni az aggódó anya, hogy most fertőzik össze mindenféle halálos betegséggel.

9. Csodálatos nyöszörgéseket

Újszülöttként még nem nevezhető gügyögésnek a hang, amit kiad magából, de annyira cuki, ahogy nyöszörög, hogy meg kell zabálni.

10. Napi 5 kakis pelenkát

De mégis hogy keletkezik ennyi kaki egy ilyen pici emberben. Végül is, legalább biztos lehetsz benne, hogy eleget evett és ivott aznap is.

Exit mobile version