Baba

Nem jutott Magyarországra a szalmonellás babatejporból

Nyugalomra inti a hazai fogyasztókat a nemzetközi babatejporbotránnyal kapcsolatban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, ugyanis a jelenlegi információk szerint Magyarország nem érintett a visszahívásban.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 83 országban rendelték el a francia Lactalis tejipari óriásvállalat bébitápszerének visszahívását, miután a craoni gyárában gyártott babatejporról egy vizsgálat kiderítette, hogy szalmonellával fertőzött.

A visszahívás 12 millió doboz babatejport érint, ám a Nébih legfrissebb tájékoztatása alapján Magyarország nem érintett a visszahívásban.

A magyar hatóságokhoz nem érkezett olyan információ, amely szerint hazánk érintett lenne a Salmonella Agona gyanú miatti, a francia Lactalis cég által gyártott babatejpor visszahívásában

– írja honlapján a Nébih, hozzátéve, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a témával kapcsolatos híreket. „Hazánk érintetté válása esetén a szakemberek haladéktalanul megteszik a szükséges intézkedéseket” – nyugtatja meg a vásárlókat és a fogyasztókat a Nébih, akiknek a hatóság azt javasolja, hogy legyenek körültekintőek, és kísérjék figyelemmel a híradásokat.

A fertőzött terméktől a francia hatóságok eddigi összesítése alapján legalább 35 baba betegedett meg Franciaországban, de már Spanyolországból is jelentettek megerősített esetet, Görögországban pedig vizsgálnak egyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top