Baba

Ezért különlegesek a júniusi babák

Ha júniusra vagy kiírva a babáddal, bizony van miért örülnöd, mert a statisztikák szerint a júniusi babák különlegesek és tehetségesek.

Nem feltétlenül jó a júniusi babának az, hogy ő lesz a legfiatalabb majd az osztályban, de ez nem fogja visszatartani attól, hogy megnyerje a Nobel-díjat. Azért addig, míg odáig eljutnak, a júniusi babák alaposan megdolgoztatják a szüleiket.

A júniusi babák…

…jobb eséllyel nem alszanak éjszaka.
Egy tanulmányban azt találták, hogy a tavaszi és nyári születésű gyerekek és felnőttek sokkal később fekszenek le este, mint az őszi és téli szülinaposok. Úgyhogy jó eséllyel a júniusi baba kis éjszakai bagoly lesz.

…kimeríthetetlenek és vidámak.
Pozitív életszemléletüket valószínűleg a napsütésnek köszönhetik, ahogy azt is, hogy annyi energiájuk van, ami egy egész falunak elég lenne.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

…hajlamosak a hangulatingadozásra.
Míg alapvetően pozitív beállítottságúak, könnyen a saját hangulatuk csapdájába esnek, és hamar lezuhanhat a kedvük úgy ezer fokot egy pillanat alatt. Szerencsére azonban szintén egy pillanat csak, hogy újra jókedvük legyen.

…nem keresik a bajt.
Egy tanulmány szerint inkább az őszi és téli gyerekek azok, akik vakmerőbbek, a májusi és júniusi gyerekek nem szeretnek túl nagy kockázatot vállalni.

…magasabbra nőnek.
A Cambridge Egyetem kutatói szerint a nyári babák magasabbra nőnek, mint a téliek. Eleve nagyobb súllyal és egészségesebben is jönnek a világra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top