Baba

1%-a volt a túlélésre a szívtranszplantáción átesett babának

Az anya terhességének 24. hetében derült ki, hogy magzata súlyosan beteg.

Bár az orvosok egy százalék esélyt jósoltak a túlélésre, a hipoplasztikus bal szív szindrómával küzdő Benjamin Rayner kilenc hónap után végre megkapta az életmentő új szívet, amelyre születésétől kezdve szükség volt. A gyerek már születésekor annyira beteg volt, hogy édesanyja, Ashley csak egy másodpercre ölelhette magához, mielőtt inkubátorba került volna. A szülők az elmúlt hónapokban egyre kevésbé hittek abban, hogy fiuk meggyógyul, Ashley már a temetési beszéden kezdett gondolkodni.

Végül háromnegyed év és a megfelelő donor megtalálása után Benjamin sikeres szívtranszplantáción esett át. Két hónappal később végre hazamehetett a család a kórházból, és a gyerek már otthon ünnepelhette első születésnapját. Ashley sokat gondol arra a családra, melynek tragikus vesztesége lehetővé tette Benjamin számára a túlélést. Szerinte biztos fellelhető a fiában a halott donor személyiségének egy része. 

„Benjamin a transzplantáció óta megváltozott, az arckifejezései és a hangja is más. Határozottan hiszem, hogy a halott gyermek él benne. Mindennap emlékeztetem magamat arra, milyen hálásak vagyunk, nem tudom elégszer megköszönni, ami történt velünk.” 

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top