Baba

Hazaengedték a 22 hétre született kisbabát, cuki búcsúztatót kapott – videó

Amikor márciusban megszületett, csak 2 százalék esélyt adtak a csöppség túlélésére.

A 22 hétre született Cullen Potter 160 napot töltött a koraszülött intenzív osztályon az alabamai gyerekkórházban. A nővérek egy tündéri „diplomaosztó ünnepség” keretében búcsúztatták a kisbabát, akit végre hazavihettek a szülei.

A most 5 hónapos Cullen egy minitalárt és egy parányi kalapot kapott, pont ugyanolyat, amit az egyetemisták viselnek a diplomaosztójukon, s az egyik nővér a karjában tartva vitte büszkén végig a folyosón, miközben a diplomaosztók szokásos zenei aláfestése szólt. Születésekor a súlya még a 400 grammot sem érte el, és ugyan még most is csöppnyi, de már 2,7 kilóra gyarapodott.

Ezen a koraszülött intenzív osztályon körülbelül 80 kisbabát látnak el, a csöppségek több mint fele a 28. hét előtt jött világra. A nővérek rendszeresen szerveznek „kibocsátó” ünnepséget azoknak a korababáknak, akiket már hazavihet a család, de ez volt az első „diplomaosztós” tematikájú búcsúztató.

A szülők nagy sok időt töltenek itt a kórházban, és idővel szinte egy nagy családdá válunk. Amikor végre hazaengedik a kisbabát, azt nemcsak a családtagok könnyezik meg, hanem a kórházi személyzet is” – mondta Cullen apukája, a floridai Miltonban élő Robert Potter, aki még most sem hiszi el kisfia csodába illő túlélését, mivel az orvosok csak 2 százalék esélyt adtak neki. „Íme, a mi kis 2 százalékunk!” – osztották meg a szülők a Facebookon az 5 hónapos korára szépen cseperedő és súlyban gyarapodó kisfiuk fotóját.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top