Baba

Ha bölcsis a gyerek, jobb lesz a magatartása később

Az anyáknak jellemzően hatalmas lelkiismeret-furdalásuk van, ha bölcsibe adják a gyereküket. Egy kutatás szerint azonban jót tesz a bölcsi a gyerekeknek.

Alaposan megküzdünk a lelkiismeretünkkel, mielőtt bölcsibe adjuk a gyerekeinket, azt érezzük, hogy elhagyjuk, a farkasok elé vetjük őket. Egy új tanulmány szerint azonban egyáltalán nem ártunk a gyerekeinknek, ha bölcsibe kell járniuk 3 éves koruk előtt.

A kutatás során 1428 francia gyermek érzelmi fejlődését követték nyomon születésüktől kezdve egészen 8 éves korukig. Azt találták, hogy azoknak a gyerekeknek, akik bölcsibe jártak, kevésbé vannak problémáik később a társas kapcsolatokban, és kevesebb a magatartás-problémájuk. Ezen felül pedig még azt is megállapították, hogy hosszútávon pozitív hatással van a fejlődésre és általában az életben boldogulásra a bölcsi a gyerekeknél.

bölcsi gyerek kutatás

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

Dr. Maria Melchior, a kutatás vezetője szerint mindez akkor érvényesül leginkább, ha jó minőségű bölcsibe jár a gyerek. Ebben az esetben akár még meg is előzhetjük a bölcsivel a későbbi érzelmi nehézségeket és magatartászavarokat.

Persze minden élethelyzet más, és számtalan szempontot figyelembe vesznek a szülők, mikor a bölcsi kérdéséről döntenek. És azt sem szabad elfelejteni, hogy milyen sok előnye van annak is, ha otthon marad a gyerek az anyával élete első 3 évében. De ha már úgy alakul, hogy bölcsibe adjuk a gyereket, ne legyen bűntudatunk, mert nem teszünk vele rosszat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top