Baba

Az abortuszhatáron belül, 23 hetesen hoztak világra egy kisbabát

A kisbaba 23 hetes és 5 napos korában, 56 grammosan jött a világra.

Anita Hyams mára egészen máshogy vélekedik az abortuszról, mint harmadik gyermeke, William születése előtt. A 38 éves anyuka sosem ellenezte a terhességmegszakítást, mára azonban azt gondolja, érdemes lenne újragondolni, hogy hány hetes korig engedélyezett – ő ugyanis egy olyan kisbabának adott életet, akit akár még el is vetethetett volna.

Az anyukát a szülés kiírt dátumához képest 4 hónappal korábban kellett kórházba vinni, amikor elfolyt a magzatvize. A kisbabája így 23 hetesen és 5 naposan született, mindössze 2 nappal az abortusz határa, azaz a 24. hét előtt. 

A baba elképesztően aprócskán jött a világra: csupán 56 grammot nyomott. Mára, 16 hónaposan azonban teljesen egészséges totyogóvá cseperedett. Édesanyja szerint ezért is kellene megváltoztatni, vagyis lejjebb tolni az abortusz határát, hiszen még az ilyen koraszülött babák előtt is állhat teljes értékű élet. 

A 24. hét előtt azért engedélyezett a terhességmegszakítás, mert a baba ilyenkor még nem érez fájdalmat. A képek alapján azonban szívszorító belegondolni, hogy egy ilyen kisbabától elveszik az életet.

mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top