Baba

Hullafáradt kispapának köszönhetjük a jövő cumisüvegét

Ayalnak elege lett abból, hogy hosszú percekig kell forralnia a vizet, mire a lefagyasztott anyatej kellőképp felmelegszik, ezért kitalált valamit, amivel meggyorsíthatja a folyamatot.

Ayal Lanternari és a Nanobébé története évekkel ezelőtt kezdődött. Egész pontosan akkor, mikor Ayal legkisebb gyereke, Daniel alig három hónapos volt. A CNN azt írja, a cumisüveg ötlete akkor jutott eszébe, mikor egyik este egyedül maradt az éhes kisfiával. „A feleségem fejt le anyatejet, amit a mélyhűtőbe rakott, és amit akkor este – nem volt mese – fel kellett melegítenem.

Ayal aznap hosszú percekig állt a tűzhely mellett, miközben arra várt, hogy felforrjon a víz, ami a cumisüvegben lévő tej felmelegítéséhez kellett. Közben Daniel folyamatosan sírt. „Tudtam, hogy a mikró szóba se jöhet, ahogy az se, hogy direktben, a tűzhelyen melegítsem a tejet, mert akkor elveszítette volna az értékes tápanyagokat. Azt viszont, hogy nincs gyorsabb módszer a tej felmelegítésére, egyszerűen nem akartam elhinni.

Miközben éhes kisfiát etette, Ayal fejében megszületett a „jövő cumisüvegének”, a Nanobébének az ötlete, ami ezt a hosszadalmas felmelegítési procedúrát hivatott megkönnyíteni a szülőknek. „Nem a hosszúkás, megszokott cumisüveg formában gondolkodtam, hanem egy kör alapú változatban, amiben a nagyobb alapnak köszönhetően gyorsabban felmelegszik a tej.”

Ayal Lanternari végül egy olyan cumisüveget álmodott meg, aminek alakja tökéletesen megegyezik a női mell alakjával. „Amellett, hogy könnyebben és gyorsabban felmelegszik benne a tej, a cumisüveg azért is nagyon praktikus, mert a formája ismerős a piciknek, és ügyesebben meg tudják fogni, mint a hagyományos változatot” – mondja Ayal, aki a Nanobébét gyerekkori jó barátjával, Asaf Kehattal hívta életre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top