Baba

Három gyerek három év alatt – ezért jó a kis korkülönbség

Katie Smith három gyereket szült három év alatt, ami iszonyú fárasztó, de mégis örül, hogy ilyen kicsi a korkülönbség a gyerekei között.

Katie Smith az első gyerek születése után még úgy tervezte, hogy majd ha a fia iskolába megy, akkor talán jöhet a kistesó. Amikor azonban egyéves lett a kisfia, hirtelen meggondolta magát.

Azon az első születésnapon ellenállhatatlanul tört rám a vágy, hogy legyen még egy gyermekem lehetőleg azonnal. Semmivel sem lehetett volna lebeszélni róla. A férjem beleegyezett, mint kiderült, ő mindig is kis korkülönbséggel szeretett volna gyerekeket. Aznap este már terhes is lettem, majd mire a második gyermekünk 6 hónapos lett, újra várandós voltam.

Az anyuka őszintén bevallotta, hogy nagyon nehéz volt három picivel az elején, utólag visszanézve néha nem is érti, hogy élte túl. Azóta pedig rájött, hogy miért jó a kis korkülönbség a gyerekek között.

„Egyszerre alszanak. A nagy pont akkor alszik délután, amikor a két kisebb. Ilyenkor én azt csinálok, amit akarok: sorozatot nézek, házimunkázom, ledőlök egy fél órára… Azt hiszem, emiatt éltem csak túl az első időszakot. Este is egyszerre lehet őket lefektetni, így marad valamennyi idő magunkra altatás után.

kis korkülönbség anya gyerek

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

Egyszerre lettek szobatiszták. Nem így terveztem, de mikor a nagy 3 éves kora körül elkezdett megválni a pelenkájától, a 1,5 éves húga megirigyelte tőle a vécét, és ő is ki akarta próbálni. Ez pedig még motiváló is volt a bátyjának, hogy végleg szobatiszta legyen. Mielőtt észbe kaptam volna, mind a három eldobta a pelenkáját, és vécére kezdett járni. Úgy éreztem magam, mintha nyaralnék. Egészen addig három gyereket kellett pelenkáznom, és utáltam minden pillanatát.”

Katie szerint a kis korkülönbség majdnem olyan, mintha ikreid lennének, az eleje nagyon nehéz, de utána sokkal egyszerűbbé válik az élet, mert ugyanazokon a korszakokon mennek át egyszerre, így anyának nem kell százfelé szakadnia. Bár kételkednék abban, hogy a dackorszak esetében jó dolog, ha három gyerek veri magát a földhöz hiszti közben, nem csak egy. Az anyuka azonban ennél tovább lát, már a kamaszkorukat tervezgeti, hogy majd milyen jó barátok lesznek, és mindent meg tudnak beszélni egymással. Ez elsülhet persze épp fordítva is, de azért drukkolok neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top