Baba

Kezdj el anyukás barátságokat kötni már terhesen!

Gondolj időben arra, hogy szülés után szükséged lesz a régi barátok mellett új, szintén anya barátokra is!

Gyakori probléma az elsőgyerekes anyukáknál, hogy szülés után elmagányosodnak, ha nincs a környezetükben más kisbabás anyuka, akivel jóban vannak. Neelu Shruti egy jógacentrum vezetője, ahol a friss anyákra különösen odafigyelnek, szerinte az a legjobb megoldás, ha már terhesség alatt elkezdenek anyukás társaságot keresni maguknak a kismamák. Így, mire a szülés utáni nehezebb időszak elérkezik, már kész támogatórendszer lehet körülöttük.

Hogyan lehet új barátságokat kötni? Shruti a következőket javasolja:

1. Kezdeményezz beszélgetést!

Munkahelyen, kávézóban, jógaórán, szülésfelkészítésen, vagy akár a nőgyógyásznál a váróteremben is kezdeményezhetsz beszélgetést. Keresd a terhes nőket jártadban-keltedben, és persze kérdezd őket a terhességükről és a babáról.

terhesség barátság anyaság

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

2. Ne félj elkérni az elérhetőségét!

Ha már sikerült szóba elegyedned valakivel, aki szimpatikus is, akkor bátran kérd el a telefonszámát, email címét, Instagram oldalát, amelyik a legjobb neked kapcsolattartásra. És utána ne felejtsd el tényleg tartani a kapcsolatot vele!

3. Ne ítélkezz!

Millióféle terhesség létezik, és mindenki maga dönti el, milyen anyuka szeretne lenni. Tiszteld mások döntéseit, és ne rohand le az új ismerőseidet kéretlen tanácsokkal és ítélkezéssel, mert csak elriasztod őket.

4. Keress anyukás csoportokat az interneten!

Csatlakozz a többi terhes anyukához az interneten, és ne félj megosztani a saját történetedet, kérdéseidet, aggodalmaidat. Óvatosan kell persze elhinni bármit, amit a neten olvasol, de jó ismerősökre tehetsz szert ezekben a csoportokban, akik virtuálisan melletted állnak majd a szülés után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top