Baba

13 vetélés után szülte meg első gyermekét

Laura Worsley már egyre kevésbé hitt abban, hogy valaha anya lesz, de tévedett!

A most 35 éves Laura első vetélése 2008-ban volt, amit sok másik követett. A nő részt vett a világ vezető vetéléskutatásában, ahol antifoszfolipid szindrómát állapítottak meg nála. Ez az immunrendszer zavara, ami befolyásolja a véralvadás folyamatát. A véralvadékok képződése terhességben károsíthatja a placenta keringését.

Laurát és férjét minden vetélés mélyen megviselte, és a 13. után úgy gondolták nem próbálkoznak tovább, de az orvosok rábeszélték őket, hogy próbáljanak ki egy szteroidos kezelést. A pár tudta, hogy ez kockázatos lehet, de végül mégis belevágtak. A 14. terhességről már nagyon kevés embernek mertek beszélni. A kicsi végül a 30. héten született meg 2018. szeptember 12-én, a súlya az 1 kilót sem érte el. De szerencsére gyorsan fejlődött, és egészséges.

 

Ivy baba idén júniusban lett 9 hónapos. Az édesanyja egy igazi csodának tartja, hogy megszülethetett, és a saját, sok tragédiával és fájdalommal teli, történetével akar reményt és erőt adni a többi nőnek.

 

Via

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top