Baba

El akarják venni egy orosz pár gyerekét, mert magukkal vitték egy tüntetésre

Az ügyészség szerint ezzel veszélyeztették a gyerek életét.

Állami gyámság alá helyezné az orosz ügyészség egy moszkvai pár, Dmitrij és Olga Prokazov egyéves gyermekét. A szülők bűne csupán annyi, hogy részt vettek egy moszkvai ellenzéki tüntetésen, és magukkal vitték egyéves fiukat is.

A moszkvai városi ügyészség szerint a szülők a gyerek életét veszélyeztették, amikor egy barátjuk kezébe adták a kisfiút, kizsákmányolták a gyereket, és visszaéltek szülői jogaikkal, nem törődve a gyerek érdekeivel. Ezért az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy fosszák meg a párt szülői jogaiktól.

Tüntetőket tartóztatnak le a rendőrök egy be nem jelentett ellenzéki tiltakozáson Moszkvában 2019. augusztus 3-án. A tüntetők amiatt tiltakoztak, hogy a választási bizottságok múlt héten elutasították a szeptember 8-i önkormányzati választásokon indulni szándékozó ellenzéki és független jelöltek jegyzékbe vételét (Fotó: MTI/AP/Pavel Golovkin)

A képtelen vádakat jól jellemzi, hogy még az orosz hatalom meghatározó figurái is tiltakoztak ellene: többek között az orosz propagandatévé, az RT főszerkesztője, Margarita Szimonjan, valamint a moszkvai gyerekjogi obmudsman, Jevgenyij Bunimovics.

Prokazovék mellett az ügyészség más szülőket is vizsgál, akik szintén a gyerekükkel együtt tüntettek. A demonstráción nagyjából hatszázan vették részt, és az ellen szólaltak fel, hogy az ellenzéki jelöltek indulását mondvacsinált indokokkal akadályozzák a helyhatósági választásokon.

(444.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top