Baba

Ha ma még nem olvadtál el, nézd meg a Nyíregyházi Állatpark zsiráfborját!

Annyira édes, hogy az csak na!

Rothschlild-zsiráf (Giraffa camelopardalis rothschildi) született a Nyíregyházi Állatparkban, az utóddal együtt már hét zsiráf látható a sóstógyógyfürdői látványosságban.

(Fotó: MTI)

A 450 nap vemhességi idő után világra jött nőstény borjú testmérete – a megszokottakkal ellentétben – gyakorlatilag a bikákéhoz hasonlít, a 175 centiméter hosszú és 60 kilogrammos utód egy órával születése után már biztosan állt a lábán. Az ellés egyébként a múlt hétvégén, a látogatók szeme láttára indult el – közölte Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője csütörtökön az MTI-vel.

A parkban eddig négy felnőtt nőstény és két hím élt, közülük a hétéves, Vanesa névre keresztelt anyaállat Lengyelországból, az Árpi névre hallgató, kilencéves apa Csehországból érkezett az Európai Fajmegőrzési Program keretében.

(Fotó: MTI/Balázs Attila)

A csapat legifjabb tagja – aki egyébként a kilencedik Nyíregyházán született zsiráf – az első három napban az anyjával élt egy belső istállóban, majd csatlakozott a külső kifutóban zebrákkal és ritka antilopfajokkal élő zsiráfcsaládhoz.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top