Baba

Anyák őszintén: „Belefáradtam, hogy mindig magyarázkodom, miért vagyok fáradt”

Vannak olyan gondolatok, amiket nem mondunk ki hangosan, de ha névtelenül leírhatjuk, akkor minden gát átszakad.

Az egyik leglelkesítőbb oldal manapság anyaként az interneten a Scary Mommy magazin vallomásrovata, ahol névtelenül bárki leírhatja, mi nyomja a szívét. Az anyák itt kitálalnak férjekről, szexről, gyerekekről, annyira nyíltan, mintha csak a fiókban heverő naplójukba írnák a feljegyzéseket. Azért jó ezeket a vallomásokat kívülállóként olvasgatni – a valóságshow-érzésen kívül –, mert megerősítenek abban, hogy nincs velünk semmi baj, a világon más anyák is érzik olykor ramatyul magukat.

A férjem exfeleségének teljesen igaza volt, hogy lelépett. Én is azt tervezem, hogy elhagyom egy éven belül.

„Utálok itthon lenni a gyerekeimmel. Mindegy, hogy mennyire tiszta a ház, és mennyire rendben vannak a gyerekek, a férjem mindig talál valamit, amibe beleköthet. Csak azért, mert nem dolgozom és nem hozom a pénzt haza.”

„Imádom a mostohagyerekeimet, de annyira szeretném, ha valaki korlátokat állítana nekik. Szerintem nem normális, hogy egy tízéves gyerek azt akarja, hogy vele aludjak egy ágyban, az apja szerint meg rossz mostoha vagyok, amiért nemet mondok. Jobban megértem, ha a hároméves kéri ugyanezt, de neki sem vagyok hajlandó megtenni.”

anya vallomás titok

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

„Reggel héttől délután ötig dolgoztam, aztán körbefurikáztam a gyerekeket a különórákra, bevásároltam, majd ahogy hazaértem, a férjem közli büszkén, hogy összehajtogatta a tiszta ruhát. Oké, most akkor megtapsoljam?”

„A férjem sokkal kedvesebb, odaadóbb, beszédesebb az üzenetekben, mint az életben.”

„Belefáradtam, hogy mindig magyarázkodom, miért vagyok fáradt.”

„Tudom, hogy nem vagyok ronda, mégis mindig meglepődöm, ha valaki azt mondja, vonzó vagyok. Hirtelen azt hiszem, hogy viccel vagy csak le akar fektetni, esetleg szívességet fog kérni.”

„Olvasom, hogy mennyire káros, hogy állandóan monitor előtt ülünk, de az az igazság, hogy a legtöbb napom csak arról szól, hogy próbálom életben tartani a gyerekeimet és nem megőrülni közben. Ha ehhez még öt epizódot meg kell néznem a sorozatomból éjszaka, ám legyen.”

„Nos, a férjem épp most nyitott rám, miközben gyantáztam a bajuszomat. Valószínűleg ez volt az utolsó szög a szexkoporsónkban.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top