Baba

Igen, a 4 éves lányom még cumizik. Mi közöd hozzá?

Miért kell mindenkinek mindig beszólni a gyereke miatt?

Melissa Gibson kislánya már négyéves, de még cumizik, és az anya nem érti, hogy vadidegenek miért szólogatnak be emiatt neki és a lányának. Felháborodásában jól megírta a véleményét a cumiügyről.

„Az embereknek komolyan elment már az eszük, egy olyan ártatlan dologból, mint a cumizás is képesek óriási balhét csinálni. Úgy tesznek, mintha a cumizó gyerek anyja minimum egy igazi puskát adna a négyéves kezébe, hogy játsszon vele.

Miért olyan nagy dolog a cumizás? Senkit nem bánt vele sem az anya, sem a gyerek. Nulla emberre van hatással. Mégis, az emberek 95 százaléka – akár a neten, akár az életben –, teljesen kikel magából, ha azt látja, hogy cumizik egy kis óvodás. Olyanokat mondanak, hogy »Ez undorító!«, »Ki tesz ilyet a gyerekével?«, »Remélem, van elég pénzed fogszabályzásra«.

cumi gyereknevelés ítélkezés

Képünk illusztráció (Forrás: Profimedia)

Elképesztő, hogy felnőtt nők ilyen szinten kiborulnak egy cumitól. Ritkán engedem, hogy nyilvános helyen cumizzon a gyerekem, csak alváshoz szokta használni, vagy ha hosszú útra indulunk. De miért kell nekem magyarázkodnom, ha szeretne cumizni? Kinek mi köze hozzá?

Hogy van az, hogy az anyák árgus szemekkel figyelik a másik gyerekét, de a saját házuk táján valahogy nem igazán sepernek? Mi lenne, ha mindenki a saját gyerekével és saját dolgával törődne? Engem nem érdekel, ha a te gyereked sminkel. Nem izgat, ha egy harmadikosnak már okostelefonja van. Nem aggódom a gyerekedért, ha nincs rajta kabát, és kit izgat, hogy a háromévesed bilibe vagy pelenkába kakil? Az egyetlen dolog, amivel törődni szeretnék, az a saját családom. Nincs annyi energiám, hogy még másokéval is foglalkozzak.

Hagyjuk békén egymást, és amíg nem árt senki a gyerekének, addig ne szóljunk bele a másik dolgába. Nem tudjuk, miért cumizik, szopja az ujját, kakil a pelenkába más gyereke. 30 másodpercet látunk az életéből, ez alapján elítélni minimum csúnya dolog.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top