nlc.hu
Baba
Nem kap kártérítést a szülésznő, akit egy kismama vakított meg

Nem kap kártérítést a szülésznő, akit egy kismama vakított meg

Mariannának azt mondták, csak munkahelyi baleset történt, ami nem jár fogyatékossággal. A szülésznő a bal szemére megvakult.

A szakértő szerint munkahelyi baleset történt, ami nem jár fogyatékossággal, és akár a munkáját is folytathatja Marianna. Az 58 éves nő szülésznőként dolgozott, egészen addig, amíg egy harmadik gyermekével vajúdó nő a nagy fájdalom miatt óriási erővel fejbe rúgta.

Kisbaba születik a kórházban.

Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Akkor nem is igazán foglalkoztam a saját bajommal, végigkísértem a szülést, még a picivel is mindent megcsináltam, aztán amikor megpihentem, éreztem, hogy pokolian fáj a szemem – mesélte a Blikknek Marianna.

A nőnek a rúgástól levált a retinája, bal szemére nem lát, és azt mondja, képtelen felfogni, mi számít fogyatékosságnak, ha nem az, hogy valaki megvakul. Volt munkaadója eleinte megértő és segítőkész volt, azóta kiderült, hogy Mariannát nem veszik vissza és kártérítést sem kap.

Marianna ügyvédje szerint jár a kártérítés, amit ötmillió forintban határoztak meg.

nlc.kártérítés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top