Baba

Indonéziában baby boomot okozhat a “maradj otthon”, de ez egyáltalán nem jó hír

A baby boomot az okozza, hogy sok ember alig jut hozzá a fogamzásgátlási lehetőségekhez az országban.

Nem kívánt népességrobbanástól tartanak a világ így is egyik legnépesebb országában, Indonéziában a koronavírus-járvány miatt foganatosított korlátozások következtében – írja a 24.hu. A jakartai családtervezési hatóság kedden ismertetett becslései szerint 2021 elején a nem tervezett terhességek eredményeként 420 ezer csecsemővel több jöhet a világra a megszokottnál. A baby boom egyik okaként emlékeztettek arra, hogy sok ember jelenleg alig jut hozzá fogamzásgátló eszközökhöz. 

baby boom indonézia karantén baba

Nem kívánt népességrobbanást idézhet elő a maradj otthon felhívás Indonéziában. Illusztráció: Unsplash

A 264 millió lakosú országban 28 millióan vesznek részt az állami családtervezési programban. A hatóság becslései szerint a résztvevők tíz százaléknak gondot jelenthet hozzájutni a fogamzásgátló eszközökhöz. A hatóság munkatársai most ezen próbálnak segíteni házról házra járva, hogy megakadályozzák a nem kívánt baby boomot.

A muszlim országban túlnyomóan a nők gondoskodnak a terhességmegelőzésről. A hatóság mindenekelőtt a gyermekágyi- és a csecsemőhalandóság növekedésétől tart, ugyanakkor a túlnépesedésnek sem tesz jót, ha rengeteg baba születik.

A túlnépesedés komoly kockázatot jelent a Földnek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top