nlc.hu
Baba

Ajándékok kisgyerekes anyáknak

10 ajándéktipp kisgyerekes anyáknak, amivel nem lehet mellélőni

Nem könnyű dolog egy édesanyának igazán ütős karácsonyi ajándékot adni – ami valóban neki szól, megkönnyíti az életét vagy feltölti az elemekeit. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, ami biztosan nem fog a polcon porosodni.

Egy jó karácsonyi ajándék legfontosabb ismérve, hogy szeretettel adjuk. Ha pedig valakit szeretünk és fontos számunkra, akkor az is egyértelmű, hogy ajándékozásnál alaposan végiggondoljuk, vajon minek örülne igazán, mit tud valóban használni, mi illeszthető be jelenlegi élethelyzetébe. Egy karácsonyi ajándék akkor jó, ha szívből jön, s egyúttal személyre szabott is.

1. Ékszer, mely a gyermekére emlékezteti

Melyik édesanya ne örülne egy olyan medálnak vagy karkötőnek, amely valamilyen formában legdrágább kincsére utal. A különféle charm-os karkötőknél például választhatunk a kicsi nevének kezdőbetűjét formázó vagy az apróságra utaló (például cumi alakú, csörgőt formázó stb.) lógattyút is.

Készíttethetünk medált, amelybe belefoglaltathatjuk a baba születési hónapjának drágakövét, de akár fényképes nyakéket is ajándékozhatunk. Biztosan nagyra becsült darab lesz. Ha pedig mindezt kézműves kisvállalkozóktól vásároljuk meg, azzal segítjük a hazai alkotókat is.

2. Hangoskönyv és egy jó fejhallgató

Hiába imádja a könyveket, anyukaként – lássuk be – nem sok ideje van hátradőlni és elmerülni az irodalmi újdonságokban. De miért ne oldhatnánk meg számára ezt a helyzetet? Manapság már végtelen számú hangoskönyv érhető el, és egy kényelmes, párnázott fejhallgatón keresztül hallgatva sok tevékenység válhat ezáltal sokkal élvezetesebbé az édesanya számára. Ruhahajtogatás, mosogatás, főzés alatt egy hangoskönyv tökéletes kikapcsolódás lehet az irodalomkedvelő édesanyáknak.

Fotó: Pexels/Burst

Fotó: Pexels/Burst

3. Személyre szabott kávé vagy tea válogatás

Elsőre talán sablonosnak tűnhet, de ha személyre szabjuk a kis csomagunkat, kifejezetten az anya ízlésének megfelelően, akkor garantáltan a karácsony legjobban felhasználható ajándékát nyújtjuk számára. Minden anyukának megvan a maga kedvenc itala, legyen az kávé vagy tea. (Ha még szoptat, fontoljuk meg a koffeinmentes opciót.)

Puhatoljuk ki a kedvenc márkákat, ízvilágot, és ennek mentén lepjük meg egy-egy exkluzívabb finomsággal. Mindenképp mellékeljünk valami fincsi nasit, ami jól passzol az ital mellé. Válasszunk egy helyes bögrét is, ami mosolyra fakasztja minden alkalommal, amikor rápillant majd. Az egészet csomagoljuk egy szép kosárkába vagy dobozba, ami később is jól jön, akár lakásdekorként, akár praktikus tárolóként.

4.  Ajándékozzunk időt!

Minek is örülhetne jobban egy kisgyermekes édesanya, mint egy kis szabadidőnek, úgy hogy közben tudja, hogy gyermekei megbízható kezekben vannak. Ha felajánljuk a segítségünket, és akár csak egy órácskára is tehermentesítjük az édesanyát, azzal biztosan nem lövünk mellé. Készítsünk szép, kézzel írt kártyákat, jegyezzük fel milyen „szolgáltatásokat” kínálunk. Az alábbiakban néhány ötlet, de a valódi igények természetesen minden anyukánál mások. Nekünk kell kipuhatolni, hogy minek örülne a legjobban a megajándékozott és persze mi az, amit mi is gond nélkül be tudunk vállalni.

„Randi kupon — 1 alkalmas gyermekfelvigyázás kizárólag randevú esetére”

„Relax  kupon – elviszem a kicsit sétálni, te pedig töltsd azt a 2 órát otthon azzal, amivel csak szeretnéd”

„Mozdulj ki! kupon – Ingyenes délutáni gyermekfelügyelet, ami szabadon felhasználható bármilyen feltöltődési vagy ügyintézési célra”

5. Támogassuk a hobbiját!

Ajándékozzunk házi fitneszeszközt (mini lépcsőzőgépet, súlyzókészletet, gumiszalagot stb.), ami által az anyuka kicsit kiléphet a „mókuskerékből”. Így legalább apának is lehetősége adódik, hogy még jobban elmélyítse kapcsolatát az aprósággal.

Esténként „levezetésképpen” imád kirakózni? Lepjük meg egy igazi különlegességgel – akár extra sok darabból álló, akár 3D-s vagy szokatlan formákból összeálló puzzle-lal.

Ha szeret „kreatívkodni”, kézimunkázni, készítsünk neki ajándékcsomagot az adott tevékenységhez tartozó kellékekből és biggyesszünk a közepébe egy – a témába vágó magazinhoz szóló – előfizetést. Jól esik majd neki, hogy a hobbiját támogatják, ráadásul az új évet egy jó adag motivációval kezdheti.

Fotó: Philips

Fotó: Philips

6. Bébiétel-készítő gép és egyéb műszaki kütyük

Minden, ami segíti egy édesanya mindennapjait, szuper ajándék. Minden babás, kisgyerekes anya életét megkönnyítheti egy bébiétel főzéséhez használható készülék, ami tulajdonképpen csak annyi időráfordítást igényel, hogy belehelyezi az összetevőket. Majd egyúttal párolhatja és turmixolhatja is benne az egészséges étkeket a kicsinek – zöldséget, gyümölcsöt, húst egyaránt. A főzés új szintre emelve!

Jó ajándék lehet egy aktivitásmérő, vagy egy okosóra is, melyekkel nyomon követheti például a szoptatások idejét, alvásának időtartamát és minőségét, illetve beállítható az is, hogy emlékeztesse a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra, amit – lássuk be – azok különösen hajlamosak elfelejteni, akiknek nem minden pillanatát egy kisded köti le.

7. Meditáció

Ahhoz, hogy egy édesanya jól bírja a „terhelést”, szükséges, hogy a nap folyamán legalább néhány percet ki tudjon kapcsolni, lecsendesíthesse gondolatait és befelé figyelhessen. Erre kiváló módszer a meditáció. Miért is ne lephetnénk meg az anyukát egy változatos, rövid, vezetett meditációkat tartalmazó mobilapplikációval? Így ha akad pár perce – mondjuk amíg az apróság szundít egyet – a telefonja segítségével ő is újratöltődhet.

8. Flow élmény

Vannak, akik inkább bizonyos tevékenységek által tudnak kicsit lelassulni, feltöltődni. Ilyen például a színezés, ami szintén hathat úgy, akár egy meditáció. Felnőtteknek szóló színező kiadványokból az egészen egyszerűektől kezdve, egészen a már művészi magasságokba emelkedő, keménykötésű kiadásokig válogathatunk. Mandalák, híres festmények, aprólékos virágminták, non-figuratív képek… Válasszunk olyat, amit az anyuka stílusához legjobban passzolónak ítélünk meg. Társítsuk hozzá egy szett minőségi színesceruzát, és garantált a siker.

Fotó: Pexels/Pixabay

Fotó: Pexels/Pixabay

9. Naptár, ami segít mindent fejben tartani

Mi, nők amúgy is imádjuk a naptárakat, határidőnaplókat, de egy anyukának valóságos áldás lehet egy-egy jó kialakítású verzió. Választhatunk például egy szépséges határidőnaplót számára. Ebben minden tennivalót, vizsgálati időpontot, gyerekkel kapcsolatos nagy eseményt feljegyezhet. Igyekezzünk különleges, sokoldalú típust találni, akár bevásárlólistával, belső „zsebbel”, matricákkal felszereltet.

Ha inkább a hagyományos falinaptár, vagy asztali naptár mellett döntenénk, akkor biztosan nyerő ötlet, ha olyat állítunk össze, amin a baba és a mama közös képei szerepelnek. Számos, kifejezetten fényképes ajándéktárgyak készítésére specializálódott weboldalt találhatunk, ahol elkészíthetjük a személyre szabott naptárat. Figyeljünk arra, hogy olyat készítsünk, melyben bőven akad hely a feljegyzéseknek is, hisz a szép emlékek mellett a praktikum is fontos.

10. Egy megbízható táska a mindennapokhoz

Ha igazi örökmozgó anyukával van dolgunk, aki folyton úton van a csemetével, imád felfedezni, kirándulni a kicsivel együtt is, akkor a legjobb ajándék számára egy olyan praktikus kialakítású hátizsák, ami pelenkázótáskaként is funkcionálhat.

Válasszunk csinos, az anyuka stílusához passzoló darabot, de gondosan vizsgáljuk át a táska belsejét is. Legyen minél több, minél változatosabb méretű zseb benne, hogy anya pénztárcája, kulcsa, telefonja mellett a megfelelő mennyiségű pelenka, váltóruha, bébiétel is elférjen és elkülönüljön.

Legyenek rajta külső zsebek is, hogy azokhoz a dolgokhoz – például törlőkendő, zsebkendő, cumisüveg –, amire a leggyakrabban szükség van, könnyen és gyorsan hozzáférhessen. Ennél a tételnél is érdemes böngésznünk kicsit a magyar tervezők termékei közt, ugyanis nagyon jópofa, praktikus, kifejezetten anyukákra szabott darabokra bukkanhatunk.

 

Ha szeretnéd megismerni a Philips Avent szoptatási, babaápolási és hozzátáplálási termékeit, látogass el a www.philips.hu oldalra.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top