nlc.hu
Baba

Újévi babák 2021

Csodaszép nevet kapott a budapesti és a vidéki újévi baba

Ők 2021 első újszülöttjei Magyarországon.

Kisfiú lett 2021-ben az első fővárosi újszülött. A csöppség a Hunor Pál nevet kapta, éjfél után 1 perccel jött világra a budapesti Honvédkórházban, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban.

első fővárosi újszülött

Hunor Pál, az első fővárosi újszülött – Fotó: MTI/Mónus Márton

A kisfiú 3350 grammal és 54 centiméterrel született, császárral jött világra édesanyja első gyermekeként.

Salgótarjánban született az első gyermek 2021-ben vidéken. Csóka Boglárka éjfél után egy perccel született a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban. A kislány 3200 grammal és 52 centiméterrel, természetes úton jött a világra.

első gyermek vidéken

Csóka Boglárka, 2021 első vidéki kisbabája – Fotó: MTI/Komka Péter

A család második gyermekeként született kislány és 22 éves édesanyja, Molnár Nikoletta Natália egyaránt egészségesek és jól vannak.

(MTI)

UPDATE (8:57): Kislány az év első újszülöttje a Semmelweis Egyetemen

Egy óra után 7 perccel jött világra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén az intézmény első újszülöttje a 2021-es évben. A 4000 grammos súllyal és 58 centiméterrel természetes úton született kislányt a szülei karácsonyra várták, de néhány nappal később, újévkor érkezett meg. A Zsófia Zoé névre keresztelt kislány a család első gyermeke, és apai részről az első unoka is. Az édesanya, Borbélyné Lukács Daniella Bettina elmondta: nagyon boldogok, hiszen kislányt szerettek volna. A baba születésénél jelen volt az édesapa, Borbély Norbert is. Az édesanya és az újszülött is jól van.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top