nlc.hu
Baba

Dackorszak vs. vállalkozás

4 dolog, amiben a dackorszak és a vállalkozás ugyanaz

Az anya saját vállalkozást indított és rá kellett ébrednie, milyen sokat segít az üzleti életben az a sok tapasztalat, amit a gyereke dackorszakában szerzett.

Hannah Genton meglepő párhuzamot vont a dackorszak és a vállalkozás közé, de az összes felsorolt tapasztalat megállja a helyét. Akkor jött rá, hogy a dackorszak közben szerzett képességeket fel lehet használni az üzleti életben, amikor a gyerek pici korában saját vállalkozást indított. Útközben vette észre, milyen sok hasonlóság van a totyogók legviharosabb időszaka és az üzlet között.

1. A legnagyobb érzelmi viharban is tudod kezelni a reakcióidat

Ha túléltél egy dackorszakos totyogót, akkor azt is megtanultad közben, hogyan kell faarcot vágni, amikor belül a gyerekkel együtt sikítasz. A gyerek elképesztő hangulatváltásai megtanítanak arra, hogyan kontrolláld a reakcióidat, ami határozottan szupererőnek számít az üzleti életben. Mivel már gyakorlott vagy, ezért nem borítják el az érzelmek az agyadat, erre pedig szükséged lehet bármilyen munkahelyen.

2. A babák és az üzlet sem használati útmutatóval érkezik

Nagy tapasztalat anyaként mindenkinek, hogy nincsenek kész megoldások a gyereknevelésben és gondozásban. Ami az egyik gyereknek bejött, a másiknak nem lesz jó, ugyanígy hiába olvasol el számtalan okos könyvet az üzletről, egyáltalán nem biztos, hogy az a tudás megfelelő lesz épp a te vállalkozásodhoz. El kell fogadni, hogy ahogy a gyereknevelésben, úgy a munkában is ér hibázni, és nem szégyen az, ha korrigálni kell olykor a saját döntéseidet.

A dackorszak jó üzletemberré tesz

A dackorszak tapasztalatai kincset érnek (Kép: Getty Images)

3. Sosem lehetsz eléggé felkészült

A dackorszakos gyerek olyan képtelen helyzetek elé képes állítani, amire (rém)álmaidban sem gondoltál volna. Felkészít ez az időszak arra, hogy soha nem lehetsz teljesen felkészült, maximálisan rugalmasnak kell lenned, várva a váratlant is. Az így tanult rugalmasság kincset ér az üzletben, sőt, úgy általában az élet bármely területén jelentősen megkönnyíti a dolgodat.

4. Ne vedd magadra

A legnagyobb tapasztalat dackorszak közben, hogy nem szabad megsértődni azon, ha a gyerek lila fejjel ordít a bevásárlóközpont padlóján, ugyanis egyáltalán nem azért hisztériázik, mert rossz anya lennél. Az önostorozás helyett inkább a megoldásra érdemes fókuszálni, ami határozottan igaz a munkában is, főleg, ha saját vállalkozásod van, ami kicsit tényleg olyan, mintha a gyereked is lenne.

Az elég jó anya:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top