nlc.hu
Baba

Várandósan mentette meg a gyerekeket a tóba fulladástól

Öt hónapos terhesen három gyereket mentett meg a tóba fulladástól a hős amerikai nő

Alyssa DeWitt hőssé vált, pedig csak egy kellemes napot akart eltölteni a tóparton a gyerekeivel.

Alyssa DeWitt a gyermekeivel érkezett a Lake Michigan partjára, hogy egy mólónál kellemesen töltsék együtt az idejüket, amikor a hullámzó vízben hirtelen kapálózó kezekre lett figyelmes Körbenézve kiszúrta, hogy összesen három gyerek került bajba a vadul hullámzó vízben, és a hullámok egyre nagyobb erővel csapdosták őket a móló tartócölöpeinek. Alyssa körbenézett, és mivel a partszakasz üres volt, és senki sem akadt, akit segítségül hívhatott volna, és még a 911 mentőhívásnál sem hallották őt a zajos hullámzás miatt, ezért öt hónapos terhesség ide vagy oda, a saját kezébe vette az irányítást – írja a Yahoo Lifestyle.

A Lake Michigan egy nyugodtabb estén (fotó: Instagram)

A Lake Michigan egy nyugodtabb estén (Fotó: Instagram)

Alyssa odarohant a móló széléhez, és a kezét kinyújtva próbálta kiemelni a vízből a bajba jutott gyerekeket, de amikor már azt érezte, hogy sikerülni fog, egy hullám mindig arrébb lökte őket. Később Facebook-bejegyzésben emlékezett meg arról, milyen nehezen viselte, amikor az egyik vízben sodródó gyerek azt kiáltotta felé, hogy meg fog halni. Az adrenalin azonban nagy csodákra képes, így Alyssa végül mindhárom gyereket ki tudta húzni a vízből, pedig számos alkalommal került közel ahhoz, hogy ő maga is bezuhanjon.

Nem tudom, hogyan, de megcsináltam

– magyarázta később. DeWitt később elmondta, hogy kisebb csoda, hogy így alakult ez a nap, mert már abban sem volt biztos, hogy elindulnak a tópartra, ráadásul most a móló másik oldalára ment a gyerekeivel, mint általában szokott. Az eset kedden este hat óra előtt történt, és mire a rendőrök megérkeztek a helyszínre, már mindenki biztonságban volt. A rendőrség elmondása szerint a háromból két gyerek ment be fürödni a vízbe, és a harmadik csak azután indult utánuk, miután látta, hogy bajba kerültek, de sajnos ő sem bírt a hullámzással. A rendőrök közleménye szerint Alyssa közbeavatkozása nélkül nagyon más lehetett volna az eset kimenetele.

Gólyahírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top