nlc.hu
Baba

5,5 millió ember megkapta legalább az első oltását, vége a korlátozásoknak

Vége a szigornak: megvan az 5,5 millió beoltott

A korlátozások feloldása szombattól lép életbe.

A magyar kormány Facebook-oldalára péntek délután került ki az alábbi bejegyzés, amely szerint a (legalább egyszer) beoltottak száma elérte az 5,5 milliót, így szombattól nincs szükség többé a koronavírus-járvány szimbólumává vált maszk viselésére. 

Az öt és félmilliós határ elérésével szombattól számos korlátozás megszűnik – írja a 24.hu.

Eszerint holnaptól:

  • Megszűnik a kötelező maszkviselés – a kórházak és szociális intézmények kivételével. Eszerint már nem kell maszkot viselni az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. A maszk viselése ugyanakkor senkinek sem tiltható meg.
  • Holnaptól már védettségi igazolvány nélkül is be lehet majd lépni a vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre, ültetett nézőteres kulturális rendezvényekre, előadásokra és szabadidős létesítményekbe.
  • Megszűnik az üzletekre vonatkozó létszámkorlát – 10 négyzetméterenként egy vásárló – és a távolságtartási szabályt is feloldják.
  • A családi és magánrendezvények eddigi 50 fős létszámkorlátja 100 főre emelkedik. A lakodalmak az eddigi 200 fő helyett már 400 főt fogadhatnak.
  • Továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a sportrendezvényekre, zenés-táncos eseményekre, a zárt téren vagy szabadtéren tartott, 500 főt meghaladó közönségű egyéb rendezvényekre. Itt a létszámkorlát is érvényben marad. A 18 éven aluliak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyeletével léphetnek be az ilyen rendezvényekre. 
  • Az egyetemek és főiskolák megkezdhetik a jelenlétei oktatás visszaállításának előkészületeit.
Holnaptól vége a kötelező maszkviselésnek

Szombattól búcsút inthetünk a maszknak (Fotó: Getty Images)

További cikkeink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top