nlc.hu
Baba

Cápabébi született az akváriumban, ahol csak nőstények élnek

Csoda Szardínián: cápabébi született a medencében, amelyben csak nőstények élnek

A tudósokat is zavarba hozta, hogy kiscápa született egy olyan akváriumban, ahol csak nőstények élnek.
Cápabébi szűznemzéssel

Csodájára járnak a tudósok annak a bébicápának, amelyik egy olyan medencében született, ahol kizárólag nőstény cápák voltak.

A szűznemzés nem ismeretlen a természetben, növények, rovarok, hüllők, halak és madarak bizonyos fajai képesek erre, ám a csillagos cápánál még sosem figyeltek meg ilyesmit. Ezért igencsak megdöbbentek a Szardínián található Acquario Cala Gonone nevű akvárium dolgozói, amikor meglátták a cápabébit.

A szűznemzés vagy ivartalan szaporodás során az utód a szülő klónja, így a génállományuk is megegyezik. Ezért a szakemberek arra számítanak, hogy az Ispera nevű kölyökcápa DNS-vizsgálatai is megerősítik majd, hogy az anyja klónja.

A beszámolók szerint a cápák tartályában csupán két nőstény él tíz éve, hím azóta a közelükben sem volt. Ha a feltételezések beigazolódnak, akkor ez lesz a világon az első dokumentált eset, amikor egy csillagos cápa szűznemzéssel hozott világra egy utódot.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Facebook/Acquario Cala Gonone)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top