nlc.hu
Baba
Mallorcán hagyta a kisgyerekes magyar családot a Ryanair

Mallorcán hagyta a kisgyerekes magyar családot a Ryanair

Segítség nélkül Mallorcán hagyta a kisgyerekes családot a Ryanair.
Repülőtér

Felháborítót esetet osztott meg az Utazómajom blog egyik olvasója, Zsuzsanna, aki párjával és két pici gyerekükkel szerettek volna Mallorcáról hazautazni Magyarországra két héttel ezelőtt.

Nem engedték fel őket a járatra, mert nem értették, hogy a hat hónapos fiuknak miért van külön jegye.

Legalább háromszor elmondtam szépen, lassan, türelmesen, angolul, hogy azért, mert hordozóban utazik (car seat), külön ülést vásároltunk neki, hogy, ne kelljen 3 órán keresztül fogni az ölemben, így mindenkinek kényelmesebb. Hiába, nem értették meg

– írta Zsuzsanna.

Azután sem engedték fel őket a repülőgépre, hogy akár külön csecsemő jegyet is hajlandóak lettek volna pluszban venni 25 euróért. Budapesten ugyanilyen jegyekkel gond nélkül felszálltak a repülőre, Mallorcán pedig annak ellenére sem, hogy bemutatták a Ryanair ügyfélszolgálatával folytatott levelezést a foglalásról, hogy minden rendben legyen.

Aztán eltört nálam a mécses. Elsírtam magam, a két és fél éves kislányom megölelt és mondta, hogy anya, semmi baj. Szegény, őt sajnáltam a legjobban, mert csak azt látta, hogy egyre idegesebbek vagyunk és nem mehetünk fel a gépre, de nem értette, miért. Miközben akadékoskodtak velünk, a gép felszállt, minket pedig otthagytak szó nélkül

– emlékezett vissza az édesanya.

Az ügyfélszolgálatot nem érték el, a reptéren nem segítettek nekik, így két kisgyerek mellett kellett jegyet foglalniuk egy másik járatra. Végül egy Bécsbe tartó gépre tudtak jegyet venni, éjfélre értek az osztrák fővárosba, ahonnan autóval jutottak el Budapestre.

Az Utazómajom blog annyit tett hozzá a történethez, hogy valószínűleg mindkét fél önhibáján kívül hibázott. Zsuzsáéknak foglaláskor kellett volna csecsemőjegyet és egy teljes árú jegyet venni, ahová a babahordozót tehetik. Ám az ügyfélszolgálatnak észre kellett volna vennie, hogy valami nincs rendben, a reptéren pedig kapcsolhattak volna, hogy nem trükközésről van szó, és felengedhették volna a családot.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Rudy and Peter Skitterians)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top