nlc.hu
Baba
3+1 tipp, hogy könnyebben viseld a terhességet (X)

3+1 tipp, hogy könnyebben viseld a terhességet (X)

A várandósság hónapjai minden kismama számára a legcsodásabb időszakot jelentik, ugyanakkor nem titok, hogy több mellékhatással és kellemetlenséggel is jár ez az időszak, amiket néha bizony nehéz jól viselni. A reggeli rosszullétek, a savtúltengés, a hát- és lábfájások mind megnehezíthetik a várakozást, ezért igyekszünk néhány hasznos tippel szolgálni neked, hogy minél inkább kiélvezhesd ezeket a hónapokat.

Figyelj oda az étkezésre!
Egy kiegyensúlyozott, teljes értékű étrend, ami gazdag fehérjékben, gabonákban, zöldségekben, gyümölcsökben és egészséges zsiradékokban, biztosítja a te és magzatod egészséges fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. A túlzott szénhidrátbevitelre érdemes odafigyelni, hiszen sokaknál kialakul terhességi cukorbetegség.

Mozogj rendszeresen!
A kismama jóga vagy -torna, legyen az akár csak egy napi 30 perces gyakorlat is, kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tesz, ráadásul a fájdalmaid is csökkentheti. A mozgás endorfint is felszabadít, ezáltal jobb lesz a közérzeted és a stressz szinted is csökken.

Pihenj sokat!
Gyakran jelentkeznek ilyenkor lábfájdalmak, gyakori a zsibbadás, az elnehezedő érzés vagy a hirtelen mozgásigény, ami főleg fekvő pozícióban lép fel, ami megnehezítheti a pihenésünket. Ezért fontos, hogy megtaláljuk a számunkra kényelmes pozíciót és matracot, mert a kiegyensúlyozott alvásciklus kialakítása nemcsak a testi, hanem a lelki egészséghez is elengedhetetlen. Nemcsak magunkat, kisbabánkat is kímélni kell a stressztől, és elkerülni a veszélyeztetett terhesség kockázatát. Divatosak a kismama relaxációs párnák, amelyek megkönnyítik a nagy pocakkal történő pihenést.

Válasszunk megfelelő terhesvitamint!
A testünk egészséges működését vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egyéb tápanyagokkal biztosítjuk. A terhesség hónapjai alatt ezekből még többre van szükségünk, hogy se a kismama, se a baba ne szenvedjen hiányt. A jódmentes terhesvitaminok tartalmazzák a kellő vitamin-és tápanyag mennyiséget, kiemelten pl. a nélkülözhetetlen folsavra, ami a magzati fejlődés korai szakaszában megelőzi a velőcsőzáródási betegségeket. Fontos a vas, kalcium és D-vitamin-bevitel is, a terhesvitaminokban pedig mindezek megtalálhatóak a kellő mennyiségben. Továbbá érdemes odafigyelni az omega-3 tartalomra és az alapvitaminokra (B,C,A) is.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top