nlc.hu
Baba

Ugyanazon a napon születtek a nővérek, de nem ikrek

Micsoda véletlen: ugyanazon a napon születtek a lányaik, de nem egyidősek

De nem Lammerték tartják a rekordot, van olyan család, ahol öt gyermeknek esik ugyanarra a napra a születésnapja.

A floridai Oveida városában élő Kristen Lammert mindhárom lányának ugyanazon a napon adott életet, de nem egyidősek. Hogy lehet ez? Első lányuk, Sophia 2016. augusztus 25-én született meg, majd 2018. augusztus 25-én jött világra húga, Giuliana, 2021. augusztus 25-én pedig megérkezett Mia is. És igen, nemcsak, hogy ugyanazon a napon ünneplik a születésnapjuk, de az első és a második, illetve a második és harmadik gyermek között is pontosan három év van. 

Dr. Christine Greves szülész-nőgyógyásza szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy egy családban mindhárom gyerek ugyanazon a napon  szülessen, de egyébként nem példa nélküli. A Guinness Rekordok Könyve szerint a virginiai Cummins család tartja a legtöbb egy családban egy napon született gyermek rekordját, Catherine, Carol, Charles, Claudia és Cecilia mind február 20-án születtek, de persze különböző években.

De mit szólnak a lányok ahhoz, hogy ugyanazon a napon ünneplik a születésnapjukat? Állítólag nagyon örülnek neki, különösen Sophia. „Egyszerűen imádja, hogy megosztja a születésnapját a testvéreivel, mert most már háromszor volt közös születésnapi bulija” – mesélte Kristen Lammert. A két nagyobb lány egyébként közösen dönt arról, mi lesz a buli témája, Mia egyelőre még túl kicsi ahhoz, hogy hozzájáruljon ehhez bármilyen ötlettel, és persze mindenki kap saját tortát.

Kristen Lammert és családjának a történetét voltak, akik kétkedve fogadták, és azt a házaspár is elismerte, hogy nem minden a véletlen műve, volt benne egy kis tudatosság, de leszögezték, nincs igazuk azoknak, akik azzal vádolták meg őket, hogy legkisebb lányuknál ők kérték, hogy indítsák be az orvosok a szülést, hogy pont azon a napon születhessen meg, mint a testvérei, egy terhességi szövődmény miatt merült fel, hogy nem szabadna tovább várni.

(via Metro)

nővérek

Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top